Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyIntermediate

Një bukë ulliri me shije e bërë me ullinj me cilësi të mirë, bimë të freskëta, hudhër dhe një nuancë djegëse. Një kore perfekte krokante ndërsa brendësia është e butë, aromatike dhe pak përtypëse. Kjo bukë do të jetë një hit kudo që ta shërbeni dhe është e përkryer për meze, sanduiçe dhe si pjatë dytësore.

Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time4 hrsTotal Time4 hrs 20 mins
Dough
1
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh përzieni miellin me kripë, pluhur hudhre, rozmarinë, pluhur spec djegës dhe gjethe të freskëta trumze. Shkrijeni majanë në ½ filxhan (120 ml) ujë dhe shtoni në përzierjen e miellit. Shtoni pjesën tjetër të 1 filxhan (240ml) ujë dhe filloni të gatuani brumin derisa të tërhiqet nga anët e tasit.

2
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ullinj dhe gatuajini edhe pak derisa të përfshihen. Lyejeni me vaj ulliri një tas të pastër, transferoni brumin dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni të pushojë për 150 Minuta (2.5ore) në temperaturën e dhomës derisa të trefishohet në madhësi.

3
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sipërfaqe të miellosur rrafshoni brumin në një formë ovale dhe filloni të rrokullisni një buzë brenda saj. Rrotullojeni dhe kthejeni me kokë poshtë dhe formojeni atë në një top. Spërkatni miellin dhe miellin e misrit mbi një peshqir të pastër, shtoni brumin dhe mbulojeni. Lërini të ngrihen edhe për 30 Minuta - 45 Minuta.

4
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë gradojeni furrën ne 240C dhe shtoni brumin brenda një tave pa kapak. E lëmë në furrë për rreth 30 Minuta - 45 Minuta derisa brumi të rritet.

5
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni për 25 Minuta - 30 Minuta në 240C me kapak të vendosur për të krijuar avull. Hiqeni kapakun dhe piqni për 20 Minuta të tjera në 230C për të lënë bukën të marrë një kore të kuqe të artë.

6
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni të ftohet plotësisht para se të prisni bukën.

Ingredients

Dough

Directions

1
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh përzieni miellin me kripë, pluhur hudhre, rozmarinë, pluhur spec djegës dhe gjethe të freskëta trumze. Shkrijeni majanë në ½ filxhan (120 ml) ujë dhe shtoni në përzierjen e miellit. Shtoni pjesën tjetër të 1 filxhan (240ml) ujë dhe filloni të gatuani brumin derisa të tërhiqet nga anët e tasit.

2
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni ullinj dhe gatuajini edhe pak derisa të përfshihen. Lyejeni me vaj ulliri një tas të pastër, transferoni brumin dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni të pushojë për 150 Minuta (2.5ore) në temperaturën e dhomës derisa të trefishohet në madhësi.

3
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një sipërfaqe të miellosur rrafshoni brumin në një formë ovale dhe filloni të rrokullisni një buzë brenda saj. Rrotullojeni dhe kthejeni me kokë poshtë dhe formojeni atë në një top. Spërkatni miellin dhe miellin e misrit mbi një peshqir të pastër, shtoni brumin dhe mbulojeni. Lërini të ngrihen edhe për 30 Minuta - 45 Minuta.

4
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë gradojeni furrën ne 240C dhe shtoni brumin brenda një tave pa kapak. E lëmë në furrë për rreth 30 Minuta - 45 Minuta derisa brumi të rritet.

5
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni për 25 Minuta - 30 Minuta në 240C me kapak të vendosur për të krijuar avull. Hiqeni kapakun dhe piqni për 20 Minuta të tjera në 230C për të lënë bukën të marrë një kore të kuqe të artë.

6
Buke Ulliri - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni të ftohet plotësisht para se të prisni bukën.

Buke Ulliri