Një bukë ulliri me shije e bërë me ullinj me cilësi të mirë, bimë të freskëta, hudhër dhe një nuancë djegëse. Një kore perfekte krokante ndërsa brendësia është e butë, aromatike dhe pak përtypëse. Kjo bukë do të jetë një hit kudo që ta shërbeni dhe është e përkryer për meze, sanduiçe dhe si pjatë dytësore.

Në një tas të madh përzieni miellin me kripë, pluhur hudhre, rozmarinë, pluhur spec djegës dhe gjethe të freskëta trumze. Shkrijeni majanë në ½ filxhan (120 ml) ujë dhe shtoni në përzierjen e miellit. Shtoni pjesën tjetër të 1 filxhan (240ml) ujë dhe filloni të gatuani brumin derisa të tërhiqet nga anët e tasit.

Shtoni ullinj dhe gatuajini edhe pak derisa të përfshihen. Lyejeni me vaj ulliri një tas të pastër, transferoni brumin dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni të pushojë për 150 Minuta (2.5ore) në temperaturën e dhomës derisa të trefishohet në madhësi.

Në një sipërfaqe të miellosur rrafshoni brumin në një formë ovale dhe filloni të rrokullisni një buzë brenda saj. Rrotullojeni dhe kthejeni me kokë poshtë dhe formojeni atë në një top. Spërkatni miellin dhe miellin e misrit mbi një peshqir të pastër, shtoni brumin dhe mbulojeni. Lërini të ngrihen edhe për 30 Minuta - 45 Minuta.



Lëreni të ftohet plotësisht para se të prisni bukën.
Ingredients
Directions

Në një tas të madh përzieni miellin me kripë, pluhur hudhre, rozmarinë, pluhur spec djegës dhe gjethe të freskëta trumze. Shkrijeni majanë në ½ filxhan (120 ml) ujë dhe shtoni në përzierjen e miellit. Shtoni pjesën tjetër të 1 filxhan (240ml) ujë dhe filloni të gatuani brumin derisa të tërhiqet nga anët e tasit.

Shtoni ullinj dhe gatuajini edhe pak derisa të përfshihen. Lyejeni me vaj ulliri një tas të pastër, transferoni brumin dhe mbulojeni me mbështjellës plastik. Lëreni të pushojë për 150 Minuta (2.5ore) në temperaturën e dhomës derisa të trefishohet në madhësi.

Në një sipërfaqe të miellosur rrafshoni brumin në një formë ovale dhe filloni të rrokullisni një buzë brenda saj. Rrotullojeni dhe kthejeni me kokë poshtë dhe formojeni atë në një top. Spërkatni miellin dhe miellin e misrit mbi një peshqir të pastër, shtoni brumin dhe mbulojeni. Lërini të ngrihen edhe për 30 Minuta - 45 Minuta.



Lëreni të ftohet plotësisht para se të prisni bukën.