Këto muffins me sheqer dhe kanellë janë një shpërthim shijesh! Gjëja e parë që shijoni është veshja e kanellës, duke ju dhënë një shije të shijshme të kanellës. Pastaj, ndërsa përtypni te gjitha shijet e kombinuara do tju lene pa mend.


Filloni duke vendosur 1/3 filxhan gjalpë në një tigan të vogël në nxehtësi mesatarisht të ulët. Të përzihet herë pas here, ndërsa përgatitni përbërësit e tjerë.

Në këtë pikë, gjalpi ka filluar të shkrije. Sigurohuni që të ketë ngjyrë të artë pastaj lini mënjanë (ose në frigorifer) që të ftohet plotësisht. Pasi gjalpi të ftohet, përzieni së bashku përbërësit e thatë dhe lërini mënjanë për një moment.

Në një tas, bashkoni përbërësit: vezë, pana, gjalpin e skuqur, ekstrakt portokalli. Duke përdorur një mikser dore, rrihni së bashku të gjithë përbërësit e lagur derisa të kombinohen.

Shtoni vetem gjysmen e perberesve te thate ne pjesen tjeter te brumit dhe trazojeni derisa te formohet nje brume homogjen. Pasi te keni trazuar mire brumin hidhni pjesen tjeter te perberesve te thate. Nderkohe pergatitni furren ne 180grade.

Shperndajeni brumin ne forma silikoni ose letre te posacme per muffins. Piqni për 25 minuta ose derisa maja të marrë ngjyrë kafe të artë rreth skajeve

Përzieni së bashku kanellën dhe sheqer. Shkrini 1/4 filxhan gjalpë në një tenxhere. Zhyt çdo muffins në gjalpë dhe zhyteni në sheqer kanelle. Ju keni mundësinë të mbuloni vetëm pjesën e sipërme ose të mbuloni të gjithë gjënë.
Ingredients
Directions

Filloni duke vendosur 1/3 filxhan gjalpë në një tigan të vogël në nxehtësi mesatarisht të ulët. Të përzihet herë pas here, ndërsa përgatitni përbërësit e tjerë.

Në këtë pikë, gjalpi ka filluar të shkrije. Sigurohuni që të ketë ngjyrë të artë pastaj lini mënjanë (ose në frigorifer) që të ftohet plotësisht. Pasi gjalpi të ftohet, përzieni së bashku përbërësit e thatë dhe lërini mënjanë për një moment.

Në një tas, bashkoni përbërësit: vezë, pana, gjalpin e skuqur, ekstrakt portokalli. Duke përdorur një mikser dore, rrihni së bashku të gjithë përbërësit e lagur derisa të kombinohen.

Shtoni vetem gjysmen e perberesve te thate ne pjesen tjeter te brumit dhe trazojeni derisa te formohet nje brume homogjen. Pasi te keni trazuar mire brumin hidhni pjesen tjeter te perberesve te thate. Nderkohe pergatitni furren ne 180grade.

Shperndajeni brumin ne forma silikoni ose letre te posacme per muffins. Piqni për 25 minuta ose derisa maja të marrë ngjyrë kafe të artë rreth skajeve

Përzieni së bashku kanellën dhe sheqer. Shkrini 1/4 filxhan gjalpë në një tenxhere. Zhyt çdo muffins në gjalpë dhe zhyteni në sheqer kanelle. Ju keni mundësinë të mbuloni vetëm pjesën e sipërme ose të mbuloni të gjithë gjënë.