Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Kjo recetë për të pregatitur një miks erëzash është shumë e thjeshtë dhe e përkryer për të shtuar aromë dhe shije në pjatat tuaja. Mund ta përdorni në shumë receta gatimi si karkaleca të pjekur në skarë, pulë, mish viçi,mish derri, peshk, perime dhe madje edhe në djathin tofu! Më poshtë do tju tregojë recetën për të pregatitur këtë miks me erëza si dhe përdorimet e saj në disa receta.

Yields1 Serving
Prep Time2 minsTotal Time2 mins
Produktet kryesore
1
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kombinoni të gjithë përbërësit në një tas. Hidheni përzierjen në një enë me mbyllje hermetike dhe ruajeni në temperaturë ambjenti për maksimumi 6 muaj.

2
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për mishin e viçit: Lyeni sipërfaqen e mishit me pak vaj ulliri, shtoni sipër erëzën e pregatitur,si dhe shtoni kripë dhe piper të zi. Lëreni mishin disa minuta më pas vazhdoni me gatimin e tij.

3
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për karkalecat: Kombinonin 2 lugë caji vaj ulliri, me 1 lugë caji nga erëza e pregatitur dhe gjysëm luge caji me lëng lime. Lërini 30-40 minuta karakalecat në këtë përzierje pastaj vazhdoni me gatimin e tyre.

4
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për peshkun: Kombinoni 2 lugë caji vaj ulliri, me 1 lugë caji nga erëza e pregatitur dhe më pas gatuani peshkun. Në fund shtojini lëng limoni ose lime.

5
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për pulën: Kombinoni 2 lugë gjelle vaj ulliri me 2 lugë gjelle nga erëza e pregatitur dhe lëngun e gjysëm limoni. Lëreni pulën të marinohet për 1-2 orë më pas gatuajeni.

6
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për perimet: Kombinoni 1 lugë gjelle vaj ulliri me 2 lugë gjelle nga erëza e pregatitur. Më pas piqini perimet në furrë.

7

Shifrat e mësipërme mund ti shumëfishoni në varësi të sasisë që ju nevojitet. Gjithashtu në varësi të pjatës që po pregatisni mund të shtoni edhe erëza të tjera për marinim. Enjoy!

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kombinoni të gjithë përbërësit në një tas. Hidheni përzierjen në një enë me mbyllje hermetike dhe ruajeni në temperaturë ambjenti për maksimumi 6 muaj.

2
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për mishin e viçit: Lyeni sipërfaqen e mishit me pak vaj ulliri, shtoni sipër erëzën e pregatitur,si dhe shtoni kripë dhe piper të zi. Lëreni mishin disa minuta më pas vazhdoni me gatimin e tij.

3
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për karkalecat: Kombinonin 2 lugë caji vaj ulliri, me 1 lugë caji nga erëza e pregatitur dhe gjysëm luge caji me lëng lime. Lërini 30-40 minuta karakalecat në këtë përzierje pastaj vazhdoni me gatimin e tyre.

4
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për peshkun: Kombinoni 2 lugë caji vaj ulliri, me 1 lugë caji nga erëza e pregatitur dhe më pas gatuani peshkun. Në fund shtojini lëng limoni ose lime.

5
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për pulën: Kombinoni 2 lugë gjelle vaj ulliri me 2 lugë gjelle nga erëza e pregatitur dhe lëngun e gjysëm limoni. Lëreni pulën të marinohet për 1-2 orë më pas gatuajeni.

6
Miks erëzash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për perimet: Kombinoni 1 lugë gjelle vaj ulliri me 2 lugë gjelle nga erëza e pregatitur. Më pas piqini perimet në furrë.

7

Shifrat e mësipërme mund ti shumëfishoni në varësi të sasisë që ju nevojitet. Gjithashtu në varësi të pjatës që po pregatisni mund të shtoni edhe erëza të tjera për marinim. Enjoy!

Miks erëzash