Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Një recetë e shpejtë dhe e thjeshtë turke, me një emër shumë karakteristik si menemen.

menemen
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
1
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë të thellë e të gjerë ngroheni vajin e gjalpën. Shtoni qepën e grirë imët e skuqeni për disa minuta derisa të zbutet.

2
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas shtojani specat e grirë e fërgojini të gjitha bashkë derisa të zbuten specat. Shtoni edhe domaten e prerë në kubikë të vegjël dhe vazhdojeni kaurdisjen.

3
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni magdanozin, mentën dhe vazhdojeni kaurdisjen në temperaturë të ulët derisa shterrojë lëngu i tepërt.

4
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pastaj përmes një luge krijoni tek gjella gropëza të vogla, ku do të hidhni vezët një nga një ose mund ti rrihni vezet me pare dhe ti hidhni.

5
menemen

Pasi të jenë fërguar edhe vezët, menemeni juaj është gati.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Directions

1
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë të thellë e të gjerë ngroheni vajin e gjalpën. Shtoni qepën e grirë imët e skuqeni për disa minuta derisa të zbutet.

2
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas shtojani specat e grirë e fërgojini të gjitha bashkë derisa të zbuten specat. Shtoni edhe domaten e prerë në kubikë të vegjël dhe vazhdojeni kaurdisjen.

3
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni magdanozin, mentën dhe vazhdojeni kaurdisjen në temperaturë të ulët derisa shterrojë lëngu i tepërt.

4
Menemen - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pastaj përmes një luge krijoni tek gjella gropëza të vogla, ku do të hidhni vezët një nga një ose mund ti rrihni vezet me pare dhe ti hidhni.

5
menemen

Pasi të jenë fërguar edhe vezët, menemeni juaj është gati.

Menemen