Një recetë e shpejtë dhe e thjeshtë turke, me një emër shumë karakteristik si menemen.


Në një enë të thellë e të gjerë ngroheni vajin e gjalpën. Shtoni qepën e grirë imët e skuqeni për disa minuta derisa të zbutet.

Më pas shtojani specat e grirë e fërgojini të gjitha bashkë derisa të zbuten specat. Shtoni edhe domaten e prerë në kubikë të vegjël dhe vazhdojeni kaurdisjen.

Shtoni magdanozin, mentën dhe vazhdojeni kaurdisjen në temperaturë të ulët derisa shterrojë lëngu i tepërt.

Pastaj përmes një luge krijoni tek gjella gropëza të vogla, ku do të hidhni vezët një nga një ose mund ti rrihni vezet me pare dhe ti hidhni.

Pasi të jenë fërguar edhe vezët, menemeni juaj është gati.
Ingredients
Directions

Në një enë të thellë e të gjerë ngroheni vajin e gjalpën. Shtoni qepën e grirë imët e skuqeni për disa minuta derisa të zbutet.

Më pas shtojani specat e grirë e fërgojini të gjitha bashkë derisa të zbuten specat. Shtoni edhe domaten e prerë në kubikë të vegjël dhe vazhdojeni kaurdisjen.

Shtoni magdanozin, mentën dhe vazhdojeni kaurdisjen në temperaturë të ulët derisa shterrojë lëngu i tepërt.

Pastaj përmes një luge krijoni tek gjella gropëza të vogla, ku do të hidhni vezët një nga një ose mund ti rrihni vezet me pare dhe ti hidhni.

Pasi të jenë fërguar edhe vezët, menemeni juaj është gati.