Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Menemen, receta Turke për vezët e rrahura, është një “must try” për të gjithë që pëlqejnë ushqimet pikante me shije delikate. Një recetë e thjeshtë, pregatitet në më pak se 20 minuta dhe është një ide e mirë për mëngjesin, drekën ose darkën tuaj. Nëse e provoni më lini komentin tuaj rreth saj.Enjoy!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
Produktet Kryesore
1
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pastroni dhe preni në copa të vogla hudhrat, qepën, specin dhe domatet.Gjithashtu në një tas thyeni 4 vezët, shtoni qumështin dhe përziejini me kujdes.

2
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni pianurën në nxehtësi mesatare dhe vendosni në të një tigan të thellë ku keni shtuar vajin e ullirit.Shtoni fillimisht hudhrën dhe lëreni pak minuta të zbutet dhe më pas shtoni qepën dhe specin.

3
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur qepa dhe speci të jenë pjekur pak, shtoni domatet, kripën, piperin e zi, specin djegës, rigonin dhe përziejini me kujdes.

4
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në momentin kur domatet janë zbutur, por nuk e kanë humbur formën e tyre, shtoni vezët e rrahura dhe përziejini.

5
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund mund ti shtoni përsëri spec djegës dhe rigon.Shoqërojeni me bukë të thekur.Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet Kryesore

Directions

1
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pastroni dhe preni në copa të vogla hudhrat, qepën, specin dhe domatet.Gjithashtu në një tas thyeni 4 vezët, shtoni qumështin dhe përziejini me kujdes.

2
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni pianurën në nxehtësi mesatare dhe vendosni në të një tigan të thellë ku keni shtuar vajin e ullirit.Shtoni fillimisht hudhrën dhe lëreni pak minuta të zbutet dhe më pas shtoni qepën dhe specin.

3
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur qepa dhe speci të jenë pjekur pak, shtoni domatet, kripën, piperin e zi, specin djegës, rigonin dhe përziejini me kujdes.

4
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në momentin kur domatet janë zbutur, por nuk e kanë humbur formën e tyre, shtoni vezët e rrahura dhe përziejini.

5
Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund mund ti shtoni përsëri spec djegës dhe rigon.Shoqërojeni me bukë të thekur.Ju bëftë mirë!

Menemen (Receta Turke për vezë të rrahura)