Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Ëmbëlsirë e famshme ruse, medovik, është një tortë mjalti e dashur për strukturën e saj të butë dhe shijen thellësisht delikate.

medovik
Yields1 Serving
Prep Time2 hrsCook Time1 hr 30 minsTotal Time3 hrs 30 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 200°C. Rrihni vezët dhe 450 g sheqer në një bain-marie derisa të bëhen te nje trjateshme. Shtoni mjaltin dhe pluhurin për pjekje, më pas përzieni butësisht derisa të përftohet një masë homogjene.

2
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni 500 g miell dhe paloseni butësisht duke përdorur një shpatull druri (sigurohuni që i gjithë mielli të përthithet). Mbajeni përzierjen të mbuluar me ujë të zier për 20-25 minuta, duke e përzier herë pas here.

3
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni mënjanë 50 g miell për pluhurosje. Merrni përzierjen e nxehtësisë, shtoni 200 g miell dhe përzieni derisa të bëhet homogjen. Transferoni brumin në një sipërfaqe të lyer lehtë me miell dhe gatuajeni derisa të përftohet një teksturë pastiçerie.

4
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në formë roleje dhe ndajeni në 8 pjesë. Pluhuroni dhe rrotulloni secilën pjesë të brumit në një rreth 30 cm të gjerë.

5
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse nuk keni një unazë keku, mund të përdorni një kapak nga një tenxhere si shabllon për formimin e brumit. Vendosni çdo rreth brumi në letër pergamene dhe shtrijeni pak më shumë për të marrë diametrin e duhur; brumi duhet të dalë nga shablloni me 10-20 mm.

6
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni dy ëmbëlsira të vendosura njëra mbi tjetrën me një rresht letër pjekje midis tyre për 5-8 minuta.

7
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxirrni ëmbëlsirat e pjekura dhe vendosini në një sipërfaqe pune. Duke përdorur një unazë keku ose një kapak tenxheri, prisni ëmbëlsirat rreth shabllonit ndërsa janë ende të nxehtë.

8
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi të jenë ftohur, grini copat e prera të brumit me dorë ose në një përpunues ushqimi për të bërë thërrime që do të përdoren më vonë për dekorim.

9
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të veçantë, përzieni salcen e kosit dhe 200 g sheqer, duke e trazuar përzierjen për 2-3 minuta derisa sheqeri të tretet. Mos e lini kremin të krijojë një konsistencë gjalpi duke e rrahur për një kohë të gjatë.

10
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni tortën e parë në një pjatë dhe sipër e vendosni me 4-8 lugë krem; përhapeni butësisht dhe në mënyrë të barabartë derisa sipërfaqja e tij të mbulohet plotësisht.

11
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni tortën tjetër mbi shtresën e kremit pa e shtypur poshtë. Përsëriteni procesin derisa të gjitha shtresat të jenë grumbulluar dhe sipër me shprendani kremin e kosit. Përhapeni kremin në anët e tortës.

12
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të dekoruar tortën e spërkasim nga të gjitha anët me thërrimet e brumit të kekut të bluar imët. Para se ta servirni, lëreni kekun për 2 orë në temperaturën e dhomës ose të paktën 5 orë në frigorifer.

CategoryCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni furrën në 200°C. Rrihni vezët dhe 450 g sheqer në një bain-marie derisa të bëhen te nje trjateshme. Shtoni mjaltin dhe pluhurin për pjekje, më pas përzieni butësisht derisa të përftohet një masë homogjene.

2
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni 500 g miell dhe paloseni butësisht duke përdorur një shpatull druri (sigurohuni që i gjithë mielli të përthithet). Mbajeni përzierjen të mbuluar me ujë të zier për 20-25 minuta, duke e përzier herë pas here.

3
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni mënjanë 50 g miell për pluhurosje. Merrni përzierjen e nxehtësisë, shtoni 200 g miell dhe përzieni derisa të bëhet homogjen. Transferoni brumin në një sipërfaqe të lyer lehtë me miell dhe gatuajeni derisa të përftohet një teksturë pastiçerie.

4
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Formoni brumin në formë roleje dhe ndajeni në 8 pjesë. Pluhuroni dhe rrotulloni secilën pjesë të brumit në një rreth 30 cm të gjerë.

5
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nëse nuk keni një unazë keku, mund të përdorni një kapak nga një tenxhere si shabllon për formimin e brumit. Vendosni çdo rreth brumi në letër pergamene dhe shtrijeni pak më shumë për të marrë diametrin e duhur; brumi duhet të dalë nga shablloni me 10-20 mm.

6
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqni dy ëmbëlsira të vendosura njëra mbi tjetrën me një rresht letër pjekje midis tyre për 5-8 minuta.

7
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxirrni ëmbëlsirat e pjekura dhe vendosini në një sipërfaqe pune. Duke përdorur një unazë keku ose një kapak tenxheri, prisni ëmbëlsirat rreth shabllonit ndërsa janë ende të nxehtë.

8
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi të jenë ftohur, grini copat e prera të brumit me dorë ose në një përpunues ushqimi për të bërë thërrime që do të përdoren më vonë për dekorim.

9
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të veçantë, përzieni salcen e kosit dhe 200 g sheqer, duke e trazuar përzierjen për 2-3 minuta derisa sheqeri të tretet. Mos e lini kremin të krijojë një konsistencë gjalpi duke e rrahur për një kohë të gjatë.

10
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni tortën e parë në një pjatë dhe sipër e vendosni me 4-8 lugë krem; përhapeni butësisht dhe në mënyrë të barabartë derisa sipërfaqja e tij të mbulohet plotësisht.

11
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni tortën tjetër mbi shtresën e kremit pa e shtypur poshtë. Përsëriteni procesin derisa të gjitha shtresat të jenë grumbulluar dhe sipër me shprendani kremin e kosit. Përhapeni kremin në anët e tortës.

12
Medovik - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të dekoruar tortën e spërkasim nga të gjitha anët me thërrimet e brumit të kekut të bluar imët. Para se ta servirni, lëreni kekun për 2 orë në temperaturën e dhomës ose të paktën 5 orë në frigorifer.

Medovik