Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Mantia është një recetë tradicionale e Kosovës. Mantia mund të përgatitet me mish viç, mish pule ose vetëm me gjalpë dhe kos sipër. Receta qe ne kemi zgjedhur eshte e mbushur me mish viçi.

Mantia
Yields1 Serving
Prep Time50 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr 10 mins
Perberesit per Mantia
Perberesit per Mbushjen
Pergatitja
1
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fillim përgatitim brumin për mantia. Në një enë hedhim miellin, ujin, 2 lugë vaj ulliri dhe pak kripë. Punojmë brumin për gati 8 minuta. Brumin e mbështjellim me një qeskë kuzhine dhe e lemë të pushojë.

2
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që brumin e vendosim të pushojë, merremi me përgatitjen e mbushjes. Grijmë qepën hollë dhe i kaurdisim pak në një enë me vaj ulliri, sa të ulet masa. Më pas hedhim mishin dhe e kaurdisim në zjarr të ngadalshëm, derisa të mpikset lëngu i tij. Heqim mbushjen nga zjarri, hedhim erezat dhe e përziejmë mirë. Mbushja për mantia është gati.

3
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tashmë meremi me petët. Brumin e ndajmë në 12 toptha. Të gjithë topthat i hollojmë me pec (okllai) me diametër 25 cm. Petët e vogla i lyejmë në të gjithë sipërfaqen me pak gjalpë. Këto i vendosim njëra mbi tjetrën duke i ndarë 2 herë nga 6. Hollojmë 6 petët e para sa të mundemi dhe me anë të thikës e presim në katrore.

4
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Katroret i mbushim me nga një lugë nga mbushja që përgatitëm dhe e mbështjellim në 4 cepat .Kështu formohet një boçe e vogël. Boçen e çojmë me cepat poshtë, në një tavë të lyer me vaj. Kështu vazhdojmë me të gjitha katrorët që premë dhe me pjesën tjetër të petëve.

5
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tavën me mantia e futim në furrë të para ngrohur në 200°C për 20 minuta.

Ingredients

Perberesit per Mantia
Perberesit per Mbushjen

Directions

Pergatitja
1
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fillim përgatitim brumin për mantia. Në një enë hedhim miellin, ujin, 2 lugë vaj ulliri dhe pak kripë. Punojmë brumin për gati 8 minuta. Brumin e mbështjellim me një qeskë kuzhine dhe e lemë të pushojë.

2
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që brumin e vendosim të pushojë, merremi me përgatitjen e mbushjes. Grijmë qepën hollë dhe i kaurdisim pak në një enë me vaj ulliri, sa të ulet masa. Më pas hedhim mishin dhe e kaurdisim në zjarr të ngadalshëm, derisa të mpikset lëngu i tij. Heqim mbushjen nga zjarri, hedhim erezat dhe e përziejmë mirë. Mbushja për mantia është gati.

3
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tashmë meremi me petët. Brumin e ndajmë në 12 toptha. Të gjithë topthat i hollojmë me pec (okllai) me diametër 25 cm. Petët e vogla i lyejmë në të gjithë sipërfaqen me pak gjalpë. Këto i vendosim njëra mbi tjetrën duke i ndarë 2 herë nga 6. Hollojmë 6 petët e para sa të mundemi dhe me anë të thikës e presim në katrore.

4
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Katroret i mbushim me nga një lugë nga mbushja që përgatitëm dhe e mbështjellim në 4 cepat .Kështu formohet një boçe e vogël. Boçen e çojmë me cepat poshtë, në një tavë të lyer me vaj. Kështu vazhdojmë me të gjitha katrorët që premë dhe me pjesën tjetër të petëve.

5
Mantia - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tavën me mantia e futim në furrë të para ngrohur në 200°C për 20 minuta.

Mantia