Receta më e shijshme dhe kremoze e makaronave! Makarona me pule dhe domate te thare do behen te preferuarat e familjes.


Ne një tenxhere të madhe me ujë të kripur gatuajini makaronat. Kullojeni makaronat dhe lëreni mënjanë, duke u mbajtur të ngrohtë.

Ndërkohë përgatisni salcën kremoze të pulës.Ne një tigan të madh, të thellë, në zjarr mesatar shtoni vaj gatimi. Sapo tigan të jetë i nxehtë, shtoni në të gjoksin e pulës dhe sezonin me kripë dhe piper.

Hiqni pulën nga tigani dhe mbajeni të ngrohtë anash. Në të njëjtIn tigan, shtoni gjalpë. Pasi të jetë shkrirë, shtoni kërpudha dhe qepë. Trazoni për 7 deri në 8 minuta, ose derisa kërpudhat të skuqen dhe qepa të zbutet.

Shtoni në të hudhrën e grirë dhe domatet e thara dhe gatuajini për një minutë shtesë. Sezoni përzierjen me kripë, piper, spec të tymosur, rigon të thatë dhe borzilok.

Shtoni verën e bardhë dhe lëreni të ziejë për disa minuta derisa të zvogëlohen shumica e lëngjeve. Hidhni nje sasi te vogël me miell dhe përzierje atë mirë, pastaj gatuaj për 1 minutë.

Filloni të shtoni qumësht dhe trazoni mirë pas çdo shtese. Për një salcë më të pasur, të shtoni 1 filxhan pana në vend të 1 filxhan qumësht (por kjo mbetet ne deshiren tuaj) . Shtoni në të lëngun e pulës dhe kthejeni pulën e skuqur në tigan.

Tek salca shtoni makaronat dhe perziejini derisa makaronat te lidhen me salcen kremoze.

Shtoni te makaronat angjinare të marinuar, majdanoz dhe djathë dhe përziejini mirë derisa gjithçka të bashkohet mirë.
Ingredients
Directions

Ne një tenxhere të madhe me ujë të kripur gatuajini makaronat. Kullojeni makaronat dhe lëreni mënjanë, duke u mbajtur të ngrohtë.

Ndërkohë përgatisni salcën kremoze të pulës.Ne një tigan të madh, të thellë, në zjarr mesatar shtoni vaj gatimi. Sapo tigan të jetë i nxehtë, shtoni në të gjoksin e pulës dhe sezonin me kripë dhe piper.

Hiqni pulën nga tigani dhe mbajeni të ngrohtë anash. Në të njëjtIn tigan, shtoni gjalpë. Pasi të jetë shkrirë, shtoni kërpudha dhe qepë. Trazoni për 7 deri në 8 minuta, ose derisa kërpudhat të skuqen dhe qepa të zbutet.

Shtoni në të hudhrën e grirë dhe domatet e thara dhe gatuajini për një minutë shtesë. Sezoni përzierjen me kripë, piper, spec të tymosur, rigon të thatë dhe borzilok.

Shtoni verën e bardhë dhe lëreni të ziejë për disa minuta derisa të zvogëlohen shumica e lëngjeve. Hidhni nje sasi te vogël me miell dhe përzierje atë mirë, pastaj gatuaj për 1 minutë.

Filloni të shtoni qumësht dhe trazoni mirë pas çdo shtese. Për një salcë më të pasur, të shtoni 1 filxhan pana në vend të 1 filxhan qumësht (por kjo mbetet ne deshiren tuaj) . Shtoni në të lëngun e pulës dhe kthejeni pulën e skuqur në tigan.

Tek salca shtoni makaronat dhe perziejini derisa makaronat te lidhen me salcen kremoze.

Shtoni te makaronat angjinare të marinuar, majdanoz dhe djathë dhe përziejini mirë derisa gjithçka të bashkohet mirë.