Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Kjo pjate makaronash tradicionale, klasike pesto me borzilok është një nga pjatat më të lehta të makaronave që mund të bëni.

Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
1
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Per pergatitjen e makaronave me pesto si fillim do te ju duhet te skuqni ne nje tigan pa vaj stikat e pishes deri sa te marrin nje ngjyre te arte. Pasi i keni skuqur lerini te ftohen

2
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni të gjithë përbërësit në një procesor ushqimi ose në blender, shtoni 2 lugë vaj ulliri. Përpunoni derisa të pritet imët, gjatë përpunimit, derdhni gradualisht vaj ulliri dhe vazhdoni përpunimin derisa të qetë. Kontrolloni erëza dhe shtoni më shumë kripë nëse është e nevojshme. Kalojeni në një tas të madh dhe lëreni mënjanë.

3
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne një tenxhere të madhe hidhni ujin dhe lereni te arrije vlimin. Shtoni kripë. Shtoni makarona dhe gatuajini në al dente sipas udhëzimeve të paketës. Transferoni makaronat në salcë, shtoni 1/4 filxhan me ujë gatimi, hidhni makaronat duke shtuar më shumë ujë nëse është e nevojshme derisa të merrni qëndrueshmëri të butë.

4
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojeni në një pjatë servirje, zbukurojeni me pak gjethe borziloku dhe parmixhano të grire ose arra pishe

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Directions

1
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Per pergatitjen e makaronave me pesto si fillim do te ju duhet te skuqni ne nje tigan pa vaj stikat e pishes deri sa te marrin nje ngjyre te arte. Pasi i keni skuqur lerini te ftohen

2
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni të gjithë përbërësit në një procesor ushqimi ose në blender, shtoni 2 lugë vaj ulliri. Përpunoni derisa të pritet imët, gjatë përpunimit, derdhni gradualisht vaj ulliri dhe vazhdoni përpunimin derisa të qetë. Kontrolloni erëza dhe shtoni më shumë kripë nëse është e nevojshme. Kalojeni në një tas të madh dhe lëreni mënjanë.

3
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne një tenxhere të madhe hidhni ujin dhe lereni te arrije vlimin. Shtoni kripë. Shtoni makarona dhe gatuajini në al dente sipas udhëzimeve të paketës. Transferoni makaronat në salcë, shtoni 1/4 filxhan me ujë gatimi, hidhni makaronat duke shtuar më shumë ujë nëse është e nevojshme derisa të merrni qëndrueshmëri të butë.

4
Makarona me Pesto Gjenoveze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojeni në një pjatë servirje, zbukurojeni me pak gjethe borziloku dhe parmixhano të grire ose arra pishe

Makarona me Pesto Gjenoveze