Fettuccine Alfredo ose fettuccine al burro është një pjatë me makarona italiane me fettuccine të freskët të hedhur me gjalpë dhe djathë parmixhano. Ndërsa djathi shkrihet, ai emulsionon lëngjet për të formuar një salcë të lëmuar dhe të pasur që mbulon makaronat.

Shkrini gjalpin në një tenxhere ose tigan të madh, shtoni kremin dhe sillni atë të ziejë, pastaj ziej, duke e përzier për 5 Minuta.

Shtoni djathin parmixhano duke shtuar kripë dhe piper, hiqni tenxheren nga flaka.

Tenxhere të madhe me ujë të kripur ku të zieni fettuccinet sipas kohës së gatimit të treguar në paketim, por kullojeni shumë "al dente".

Ku keni shkrir gjalpin, vendosni kremin pana në nxehtësi të ulët (opcionale), shtoni makaronat dhe pak ujë nga pasta duke shtuar spërkatje me djathin parmixhano dhe majdanoz.
Ingredients
Directions

Shkrini gjalpin në një tenxhere ose tigan të madh, shtoni kremin dhe sillni atë të ziejë, pastaj ziej, duke e përzier për 5 Minuta.

Shtoni djathin parmixhano duke shtuar kripë dhe piper, hiqni tenxheren nga flaka.

Tenxhere të madhe me ujë të kripur ku të zieni fettuccinet sipas kohës së gatimit të treguar në paketim, por kullojeni shumë "al dente".

Ku keni shkrir gjalpin, vendosni kremin pana në nxehtësi të ulët (opcionale), shtoni makaronat dhe pak ujë nga pasta duke shtuar spërkatje me djathin parmixhano dhe majdanoz.