Madeleine është një kek klasik tradicional i vogël nga rajoni i Lorenës në Francën verilindore.


Rrihni butësisht vezët me sheqerin. Shtoni ne te shtoni miellin dhe pluhurin e pjekjes. Brumi duhet te jete i lengeshem.

Shkrini gjalpin me lekuren e limonit. Nderkohe ne nje furre te parangrohur vendosni nje tave te lyer me gjalp e cila eshte e posacme per madeleine.

Ne tasin qe keni rrahur vezet me miellin dhe sheqerin hidhni dhe gjalpin me lekurat e limonit perziejini derisa te bashkohen mire sebashku.

Vendosni furrën në pjekje të rregullt. Mbusheni taven me brumin e kekeve dhe vendoseni te piqet per 5 minuta ne 260ºC. Ulni temperaturën e furrës në 180ºC, dhe vazhdoni pjekjen për rreth 5 minuta më shumë. Nxirrini nga furra dhe konsumojini me nje kafe ose caj per nje pasdite me te embel.
Ingredients
Directions

Rrihni butësisht vezët me sheqerin. Shtoni ne te shtoni miellin dhe pluhurin e pjekjes. Brumi duhet te jete i lengeshem.

Shkrini gjalpin me lekuren e limonit. Nderkohe ne nje furre te parangrohur vendosni nje tave te lyer me gjalp e cila eshte e posacme per madeleine.

Ne tasin qe keni rrahur vezet me miellin dhe sheqerin hidhni dhe gjalpin me lekurat e limonit perziejini derisa te bashkohen mire sebashku.

Vendosni furrën në pjekje të rregullt. Mbusheni taven me brumin e kekeve dhe vendoseni te piqet per 5 minuta ne 260ºC. Ulni temperaturën e furrës në 180ºC, dhe vazhdoni pjekjen për rreth 5 minuta më shumë. Nxirrini nga furra dhe konsumojini me nje kafe ose caj per nje pasdite me te embel.