Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Madeleine është një kek klasik tradicional i vogël nga rajoni i Lorenës në Francën verilindore.

Madeleine
Yields1 Serving
Prep Time25 minsCook Time11 minsTotal Time36 mins
Perberesit
1
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni butësisht vezët me sheqerin. Shtoni ne te shtoni miellin dhe pluhurin e pjekjes. Brumi duhet te jete i lengeshem.

2
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shkrini gjalpin me lekuren e limonit. Nderkohe ne nje furre te parangrohur vendosni nje tave te lyer me gjalp e cila eshte e posacme per madeleine.

3
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne tasin qe keni rrahur vezet me miellin dhe sheqerin hidhni dhe gjalpin me lekurat e limonit perziejini derisa te bashkohen mire sebashku.

4
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni furrën në pjekje të rregullt. Mbusheni taven me brumin e kekeve dhe vendoseni te piqet per 5 minuta ne 260ºC. Ulni temperaturën e furrës në 180ºC, dhe vazhdoni pjekjen për rreth 5 minuta më shumë. Nxirrini nga furra dhe konsumojini me nje kafe ose caj per nje pasdite me te embel.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit

Directions

1
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrihni butësisht vezët me sheqerin. Shtoni ne te shtoni miellin dhe pluhurin e pjekjes. Brumi duhet te jete i lengeshem.

2
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shkrini gjalpin me lekuren e limonit. Nderkohe ne nje furre te parangrohur vendosni nje tave te lyer me gjalp e cila eshte e posacme per madeleine.

3
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne tasin qe keni rrahur vezet me miellin dhe sheqerin hidhni dhe gjalpin me lekurat e limonit perziejini derisa te bashkohen mire sebashku.

4
Madeleine - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni furrën në pjekje të rregullt. Mbusheni taven me brumin e kekeve dhe vendoseni te piqet per 5 minuta ne 260ºC. Ulni temperaturën e furrës në 180ºC, dhe vazhdoni pjekjen për rreth 5 minuta më shumë. Nxirrini nga furra dhe konsumojini me nje kafe ose caj per nje pasdite me te embel.

Madeleine