Pjesa më e madhe e punës shkon në përgatitjen e lulelakrës, por pasi të jetë bërë kjo atehere receta do tju duket me e thjeshte se kurre.


Vendosni lulet e lulelakrës në procesorin e ushqimit dhe pulsojeni derisa të bëhet një ne formen e orizit.

Transferoni lulelakrën e grirë në një enë ose pecete. Shtypni të gjithë peshën tuaj trupore. Ideja është që të kullohet sa më shumë ujë nga ajo. Duhet të duket pak si oriz me kokërr të shkurtër pasi të keni mbaruar.

Skuqni proshutën derisa të bëhet shumë e krokante, hiqeni dhe lëreni të ftohet.

Shtoni vaj susami në tigan dhe filloni të skuqni lulelakrën.

Pas disa minutash, shtyni lulelakrën në njërën anë të tiganit, duke shtuar hudhrën, xhenxhefilin dhe qepen e njome në anën e tjeter te tiganit. Shtoni salcë peshku, salcë soje dhe piper të zi në "oriz" (lulelakren e copetuar).

Përzieni gjithçka së bashku dhe lëreni të skuqet për disa minuta.
Shtyni përsëri të gjithë përbërësit tuaj në njërën anë të tiganit. Shtoni vezët tuaja (te rrahura) dhe lërini të gatuhen.

Shtoni proshutën tuaj dhe përzieni gjithçka mirë, duke copëtuar vezën për të formuar copa më të vogla. Trazojeni gjithçka mirë dhe shërbejeni.
Ingredients
Directions

Vendosni lulet e lulelakrës në procesorin e ushqimit dhe pulsojeni derisa të bëhet një ne formen e orizit.

Transferoni lulelakrën e grirë në një enë ose pecete. Shtypni të gjithë peshën tuaj trupore. Ideja është që të kullohet sa më shumë ujë nga ajo. Duhet të duket pak si oriz me kokërr të shkurtër pasi të keni mbaruar.

Skuqni proshutën derisa të bëhet shumë e krokante, hiqeni dhe lëreni të ftohet.

Shtoni vaj susami në tigan dhe filloni të skuqni lulelakrën.

Pas disa minutash, shtyni lulelakrën në njërën anë të tiganit, duke shtuar hudhrën, xhenxhefilin dhe qepen e njome në anën e tjeter te tiganit. Shtoni salcë peshku, salcë soje dhe piper të zi në "oriz" (lulelakren e copetuar).

Përzieni gjithçka së bashku dhe lëreni të skuqet për disa minuta.
Shtyni përsëri të gjithë përbërësit tuaj në njërën anë të tiganit. Shtoni vezët tuaja (te rrahura) dhe lërini të gatuhen.

Shtoni proshutën tuaj dhe përzieni gjithçka mirë, duke copëtuar vezën për të formuar copa më të vogla. Trazojeni gjithçka mirë dhe shërbejeni.