Lazanja me perime është gjithmonë një zgjedhje e mirë ushqimi për një vegan.


Mblidhni përbërësit. Ngrohni furrën në 200grade.

Skuqni qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare për 3 minuta në një tigan që nuk ngjit pa vaj.

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa qepët dhe kërpudhat të zbuten. Hiqini ato në një tas të madh me një lugë të prerë dhe lërini lëngun e kërpudhave në tigan.

Shtoni brokolin dhe karotat në tigan dhe skuqini për 5 minuta, hiqini dhe shtojini në tasin që përmban qepën, hudhrën dhe kërpudhat, duke lënë çdo lëng në tigan.

Shtoni specat dhe misrin, dhe skuqini derisa specat kanë filluar të zbuten. Shtojini ato dhe çdo lëng në tasin e perimeve.

Kullojeni tofun duke e mbështjellë me peshqir letre. Priteni atë dhe përzieni në tasin e perimeve.

Shtoni piper të kuq, rigon, borzilok dhe rozmarinë në tasin e perimeve dhe përzieni plotësisht.

Mbuloni pjesën e poshtme të një tavë me salcë makarona. Shtoni një shtresë të vetme petë të papjekura (mos u mbivendosni) dhe mbulojini plotësisht me një pjesë salce.

Përhapeni përzierjen e perimeve-tofu mbi petët e salcuara. Mbulojeni me një shtresë të dytë petë dhe një pjesë tjetër të salcës.

Shtoni një shtresë spinaqi të shkrirë dhe të kulluar, e ndjekur nga një shtresë me pure patate të ëmbla. Sipër i hidhni një pjesë tjetër bujare të salcës, një shtresë përfundimtare të petëve dhe pjesën e mbetur të salcës.

Mbuloni lazanjën me domate të prera hollë.

Mbulojeni me flete metalike kuzhine dhe piqeni në furrën e nxehur për 45 minuta.

Hiqeni folien, spërkateni me arra shqeme të bluara dhe kthejeni në furrë për 15 minuta.

Hiqeni nga furra dhe lërini lazanjën të ftohet për 15 minuta para se ta shërbeni.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit. Ngrohni furrën në 200grade.

Skuqni qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare për 3 minuta në një tigan që nuk ngjit pa vaj.

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa qepët dhe kërpudhat të zbuten. Hiqini ato në një tas të madh me një lugë të prerë dhe lërini lëngun e kërpudhave në tigan.

Shtoni brokolin dhe karotat në tigan dhe skuqini për 5 minuta, hiqini dhe shtojini në tasin që përmban qepën, hudhrën dhe kërpudhat, duke lënë çdo lëng në tigan.

Shtoni specat dhe misrin, dhe skuqini derisa specat kanë filluar të zbuten. Shtojini ato dhe çdo lëng në tasin e perimeve.

Kullojeni tofun duke e mbështjellë me peshqir letre. Priteni atë dhe përzieni në tasin e perimeve.

Shtoni piper të kuq, rigon, borzilok dhe rozmarinë në tasin e perimeve dhe përzieni plotësisht.

Mbuloni pjesën e poshtme të një tavë me salcë makarona. Shtoni një shtresë të vetme petë të papjekura (mos u mbivendosni) dhe mbulojini plotësisht me një pjesë salce.

Përhapeni përzierjen e perimeve-tofu mbi petët e salcuara. Mbulojeni me një shtresë të dytë petë dhe një pjesë tjetër të salcës.

Shtoni një shtresë spinaqi të shkrirë dhe të kulluar, e ndjekur nga një shtresë me pure patate të ëmbla. Sipër i hidhni një pjesë tjetër bujare të salcës, një shtresë përfundimtare të petëve dhe pjesën e mbetur të salcës.

Mbuloni lazanjën me domate të prera hollë.

Mbulojeni me flete metalike kuzhine dhe piqeni në furrën e nxehur për 45 minuta.

Hiqeni folien, spërkateni me arra shqeme të bluara dhe kthejeni në furrë për 15 minuta.

Hiqeni nga furra dhe lërini lazanjën të ftohet për 15 minuta para se ta shërbeni.