Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Lazanja me perime është gjithmonë një zgjedhje e mirë ushqimi për një vegan.

Lazanja me perime
Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit. Ngrohni furrën në 200grade.

2
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare për 3 minuta në një tigan që nuk ngjit pa vaj.

3
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa qepët dhe kërpudhat të zbuten. Hiqini ato në një tas të madh me një lugë të prerë dhe lërini lëngun e kërpudhave në tigan.

4
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni brokolin dhe karotat në tigan dhe skuqini për 5 minuta, hiqini dhe shtojini në tasin që përmban qepën, hudhrën dhe kërpudhat, duke lënë çdo lëng në tigan.

5
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni specat dhe misrin, dhe skuqini derisa specat kanë filluar të zbuten. Shtojini ato dhe çdo lëng në tasin e perimeve.

6
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kullojeni tofun duke e mbështjellë me peshqir letre. Priteni atë dhe përzieni në tasin e perimeve.

7
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni piper të kuq, rigon, borzilok dhe rozmarinë në tasin e perimeve dhe përzieni plotësisht.

8
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni pjesën e poshtme të një tavë me salcë makarona. Shtoni një shtresë të vetme petë të papjekura (mos u mbivendosni) dhe mbulojini plotësisht me një pjesë salce.

9
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përhapeni përzierjen e perimeve-tofu mbi petët e salcuara. Mbulojeni me një shtresë të dytë petë dhe një pjesë tjetër të salcës.

10
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni një shtresë spinaqi të shkrirë dhe të kulluar, e ndjekur nga një shtresë me pure patate të ëmbla. Sipër i hidhni një pjesë tjetër bujare të salcës, një shtresë përfundimtare të petëve dhe pjesën e mbetur të salcës.

11
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni lazanjën me domate të prera hollë.

12
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni me flete metalike kuzhine dhe piqeni në furrën e nxehur për 45 minuta.

13
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni folien, spërkateni me arra shqeme të bluara dhe kthejeni në furrë për 15 minuta.

14
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni nga furra dhe lërini lazanjën të ftohet për 15 minuta para se ta shërbeni.

Category, CuisineCooking Method, Diet,

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit. Ngrohni furrën në 200grade.

2
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni qepën dhe hudhrën në nxehtësi mesatare për 3 minuta në një tigan që nuk ngjit pa vaj.

3
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa qepët dhe kërpudhat të zbuten. Hiqini ato në një tas të madh me një lugë të prerë dhe lërini lëngun e kërpudhave në tigan.

4
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni brokolin dhe karotat në tigan dhe skuqini për 5 minuta, hiqini dhe shtojini në tasin që përmban qepën, hudhrën dhe kërpudhat, duke lënë çdo lëng në tigan.

5
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni specat dhe misrin, dhe skuqini derisa specat kanë filluar të zbuten. Shtojini ato dhe çdo lëng në tasin e perimeve.

6
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kullojeni tofun duke e mbështjellë me peshqir letre. Priteni atë dhe përzieni në tasin e perimeve.

7
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni piper të kuq, rigon, borzilok dhe rozmarinë në tasin e perimeve dhe përzieni plotësisht.

8
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni pjesën e poshtme të një tavë me salcë makarona. Shtoni një shtresë të vetme petë të papjekura (mos u mbivendosni) dhe mbulojini plotësisht me një pjesë salce.

9
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përhapeni përzierjen e perimeve-tofu mbi petët e salcuara. Mbulojeni me një shtresë të dytë petë dhe një pjesë tjetër të salcës.

10
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni një shtresë spinaqi të shkrirë dhe të kulluar, e ndjekur nga një shtresë me pure patate të ëmbla. Sipër i hidhni një pjesë tjetër bujare të salcës, një shtresë përfundimtare të petëve dhe pjesën e mbetur të salcës.

11
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbuloni lazanjën me domate të prera hollë.

12
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbulojeni me flete metalike kuzhine dhe piqeni në furrën e nxehur për 45 minuta.

13
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni folien, spërkateni me arra shqeme të bluara dhe kthejeni në furrë për 15 minuta.

14
Lazanja me perime - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni nga furra dhe lërini lazanjën të ftohet për 15 minuta para se ta shërbeni.

Lazanja me perime