Lasagna me Spinaq është një pjatë përrallore me makarona pa mish. Në vend të mishit, salca e domates përfshin spinaq të freskët, dhe mbushja përfshin një shtresë djathi ricotta, si dhe djathëra parmixhano dhe mozzarella.


Hidhni vaj ulliri ne nje tigan me nxehtesi mesatare dhe me pas shtoni qepen. Marinojeni me kripe himalaje dhe lereni te zieje per rreth 15 minuta.

Shtoni hudhër, piper dhe thekon piper dhe kavardisni rreth 1 minutë. Trazoni domatet, mbulojeni me kapak dhe ziejeni në zjarr të ngadaltë rreth 20 minuta.

Shtoni majdanozin dhe spinaqin dhe nderkohe trazoni.

Vendosni djathë ricotta në një tas përzierje. Shtoni vezë, djathë parmixhano, kripë, piper dhe borzilok. Trazoni përbërësit për t'u kombinuar.

Spërkatni një enë pjekje qelqi me vaj gatimi. Përhapni rreth fundit të 1/3 filxhan salcë domate. Sipër hidhni petë lazanje.

Përzierjen e djathit ricotta e vendoseni sipër petëve. Do të duhet të përdorni të paktën dy herë më shumë se kjo.

Shtresoni me nje sasi te vogël me një shtresë djathi mocarela. Perseriteni 2 here kete shtresim petesh.

Shtoni përzierjen e mbetur të salcës së domates. Sipër hidhni djathin mocarela dhe përzierjen e djathit. Mbuloni me fletë metalike dhe piqni rreth 30 minuta. Hiqni fleten metalike dhe piqni edhe 15 minuta shtesë.
Ingredients
Directions

Hidhni vaj ulliri ne nje tigan me nxehtesi mesatare dhe me pas shtoni qepen. Marinojeni me kripe himalaje dhe lereni te zieje per rreth 15 minuta.

Shtoni hudhër, piper dhe thekon piper dhe kavardisni rreth 1 minutë. Trazoni domatet, mbulojeni me kapak dhe ziejeni në zjarr të ngadaltë rreth 20 minuta.

Shtoni majdanozin dhe spinaqin dhe nderkohe trazoni.

Vendosni djathë ricotta në një tas përzierje. Shtoni vezë, djathë parmixhano, kripë, piper dhe borzilok. Trazoni përbërësit për t'u kombinuar.

Spërkatni një enë pjekje qelqi me vaj gatimi. Përhapni rreth fundit të 1/3 filxhan salcë domate. Sipër hidhni petë lazanje.

Përzierjen e djathit ricotta e vendoseni sipër petëve. Do të duhet të përdorni të paktën dy herë më shumë se kjo.

Shtresoni me nje sasi te vogël me një shtresë djathi mocarela. Perseriteni 2 here kete shtresim petesh.

Shtoni përzierjen e mbetur të salcës së domates. Sipër hidhni djathin mocarela dhe përzierjen e djathit. Mbuloni me fletë metalike dhe piqni rreth 30 minuta. Hiqni fleten metalike dhe piqni edhe 15 minuta shtesë.