Lamington -et shpesh mbushen me krem ose reçel, dhe disa receta përdorin tortë me pandispanje më të përballueshme në vend të tortës me gjalpë pasi per disa shije eshte paksa e rende.


Në një enë rrihni sheqerin, vaniljen dhe gjalpin me mikser derisa të zbehet dhe të bëhet kremoze, më pas filloni të shtoni një vezë në të njëjtën kohë, duke i rrahur pas çdo shtimi.

Më pas, hidhni gjysmën e miellit mbi përzierjen e gjalpit dhe përzieni. Më pas, shtoni gjysmën e qumështit dhe përzieni edhe një herë. Bëni këtë hap edhe një herë me miellin dhe qumështin e mbetur.

Derdhni brumin në tave. Piqeni në furrën e nxehur më parë për 30 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë pa asnjë thërrime. (kjo esht prova qe behet per te pare nese brumi eshte pjekur). Kur të piqet, lëreni në tepsi për 10 minuta, më pas kthejeni në një raft teli që të ftohet. Mbulojeni me një pecete dhe lëreni te ftohet gjate natës.

Të nesërmen për të bërë kremin, fillimisht sitini sheqerin e ëmbëlsirave së bashku me kakaon në një tas, më pas shtoni gjalpin dhe ujin e vluar dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Presim tortën në 15 pjesë të barabarta, vendosim kokosin e grirë në një enë dhe vendosim një raft teli mbi tepsi.

Me një pirun, zhytni një katror të kekut në krem, shkundni pjesën e tepërt dhe mbështilleni në kokos. Vendosni çdo katror të përfunduar në raftin e përgatitur të telit.

Pasi të jenë bërë të gjitha, lërini të qëndrojnë për dy orët e ardhshme përpara se t'i shërbeni.
Ingredients
Directions

Në një enë rrihni sheqerin, vaniljen dhe gjalpin me mikser derisa të zbehet dhe të bëhet kremoze, më pas filloni të shtoni një vezë në të njëjtën kohë, duke i rrahur pas çdo shtimi.

Më pas, hidhni gjysmën e miellit mbi përzierjen e gjalpit dhe përzieni. Më pas, shtoni gjysmën e qumështit dhe përzieni edhe një herë. Bëni këtë hap edhe një herë me miellin dhe qumështin e mbetur.

Derdhni brumin në tave. Piqeni në furrën e nxehur më parë për 30 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë pa asnjë thërrime. (kjo esht prova qe behet per te pare nese brumi eshte pjekur). Kur të piqet, lëreni në tepsi për 10 minuta, më pas kthejeni në një raft teli që të ftohet. Mbulojeni me një pecete dhe lëreni te ftohet gjate natës.

Të nesërmen për të bërë kremin, fillimisht sitini sheqerin e ëmbëlsirave së bashku me kakaon në një tas, më pas shtoni gjalpin dhe ujin e vluar dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Presim tortën në 15 pjesë të barabarta, vendosim kokosin e grirë në një enë dhe vendosim një raft teli mbi tepsi.

Me një pirun, zhytni një katror të kekut në krem, shkundni pjesën e tepërt dhe mbështilleni në kokos. Vendosni çdo katror të përfunduar në raftin e përgatitur të telit.

Pasi të jenë bërë të gjitha, lërini të qëndrojnë për dy orët e ardhshme përpara se t'i shërbeni.