Kulac anglez nje filxhan caji jane cifti perfekt i nje mengjesi ose pasditeje. Ato janë të lehta, të buta dhe të ëmbla - shërbejini të ngrohta me krem ose reçelin tuaj të preferuar.


Grijeni gjalpin në vrimat e mëdha të një rendeje. Në një tas të madh, tundni së bashku miellin, sheqerin, pluhurin pjekës dhe kripën. Hidehni gjalpin e grire tek tasi ne te cilin keni perzier te gjithe perberesit e thate.

Piqni rreth gjysmën e qumështit të plotë mbi përzierjen e gjalpë-miell. Përdorni një pirun ose duart tuaja për të kombinuar dhe përzier lehtë. Përzierja do të fillojë të duket si rërë.
Shtoni gjysmën e mbetur të qumështit të rezervuar 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, sipas nevojës, duke vazhduar të kombinoni me një pirun ose me duart tuaja, derisa të formohet një top brumi i ashpër dhe me gunga.

Kthejeni brumin në një sipërfaqe të miellosur dhe shtypeni atë në një rreth të trashë me trashësi 1 cm me diametër rreth tetë cm. Përdorni një prerës biskotash 2 cm ne forme rrethore ose sipas deshires.

Transferoni në fletën e përgatitur të pjekjes, duke i vendosur në distancë rreth 1 cm. Vendosni në frigorifer per 15 minuta. Ndekohe ndizni furren ne 180 grade.

Pasi furra të jetë nxehur më parë, duke përdorur një furçë ëmbëlsirash, lyeni siper kulacet me qumeshtin e mbetur dhe piqni derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth 18 minuta.

Lëren të ftohen për 5 minuta. në tavën e pjekjes përpara se të shijoni. Sherbejini me recel ose krem.
Ingredients
Directions

Grijeni gjalpin në vrimat e mëdha të një rendeje. Në një tas të madh, tundni së bashku miellin, sheqerin, pluhurin pjekës dhe kripën. Hidehni gjalpin e grire tek tasi ne te cilin keni perzier te gjithe perberesit e thate.

Piqni rreth gjysmën e qumështit të plotë mbi përzierjen e gjalpë-miell. Përdorni një pirun ose duart tuaja për të kombinuar dhe përzier lehtë. Përzierja do të fillojë të duket si rërë.
Shtoni gjysmën e mbetur të qumështit të rezervuar 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë, sipas nevojës, duke vazhduar të kombinoni me një pirun ose me duart tuaja, derisa të formohet një top brumi i ashpër dhe me gunga.

Kthejeni brumin në një sipërfaqe të miellosur dhe shtypeni atë në një rreth të trashë me trashësi 1 cm me diametër rreth tetë cm. Përdorni një prerës biskotash 2 cm ne forme rrethore ose sipas deshires.

Transferoni në fletën e përgatitur të pjekjes, duke i vendosur në distancë rreth 1 cm. Vendosni në frigorifer per 15 minuta. Ndekohe ndizni furren ne 180 grade.

Pasi furra të jetë nxehur më parë, duke përdorur një furçë ëmbëlsirash, lyeni siper kulacet me qumeshtin e mbetur dhe piqni derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth 18 minuta.

Lëren të ftohen për 5 minuta. në tavën e pjekjes përpara se të shijoni. Sherbejini me recel ose krem.