KREMI MARENGE MUND TË PËRDORET PËR TË BËRË ZBUKURIME MBI TORTA, PËR TI LYER NË SIPËRFAQE APO EDHE PËR TI MBUSHUR ATO


Në një tas të madh të pastër, rrahim të bardhat e vezëve me ndihmën e një mikseri me shpejtësi minimale derisa të formohet një shkumë e butë.

Shtojmë lëngun e limonit dhe e rrisim shpejtësinë e mikserit në mesatare derisa të na formohet një krem i qëndrueshëm që nuk bie nga tasi.

Vendosim një tenxhere në zjarr të ulët dhe hedhim në të ujin me sheqerin. E perziejmë shpesh me lugë druri derisa sheqeri të ketë shkrirë plotësisht.

Kur shurupi të ketë arritur temperaturën 121°C, e hedhim gradualisht tek kremi marengë duke vazhduar rrahjen derisa kremi të arrijë në temperaturë ambjenti dhe të rezultojë i trashë e i shndërritshëm, pas 15 apo 20 minutash.
Ingredients
Directions

Në një tas të madh të pastër, rrahim të bardhat e vezëve me ndihmën e një mikseri me shpejtësi minimale derisa të formohet një shkumë e butë.

Shtojmë lëngun e limonit dhe e rrisim shpejtësinë e mikserit në mesatare derisa të na formohet një krem i qëndrueshëm që nuk bie nga tasi.

Vendosim një tenxhere në zjarr të ulët dhe hedhim në të ujin me sheqerin. E perziejmë shpesh me lugë druri derisa sheqeri të ketë shkrirë plotësisht.

Kur shurupi të ketë arritur temperaturën 121°C, e hedhim gradualisht tek kremi marengë duke vazhduar rrahjen derisa kremi të arrijë në temperaturë ambjenti dhe të rezultojë i trashë e i shndërritshëm, pas 15 apo 20 minutash.