KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
Vlerësimi

KREMI MARENGE MUND TË PËRDORET PËR TË BËRË ZBUKURIME MBI TORTA, PËR TI LYER NË SIPËRFAQE APO EDHE PËR TI MBUSHUR ATO

KREMI MARENGE
Yields1 Serving
PERBERESIT
PERGATITJA
1
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh të pastër, rrahim të bardhat e vezëve me ndihmën e një mikseri me shpejtësi minimale derisa të formohet një shkumë e butë.

2
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtojmë lëngun e limonit dhe e rrisim shpejtësinë e mikserit në mesatare derisa të na formohet një krem i qëndrueshëm që nuk bie nga tasi.

3
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim një tenxhere në zjarr të ulët dhe hedhim në të ujin me sheqerin. E perziejmë shpesh me lugë druri derisa sheqeri të ketë shkrirë plotësisht.

4
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur shurupi të ketë arritur temperaturën 121°C, e hedhim gradualisht tek kremi marengë duke vazhduar rrahjen derisa kremi të arrijë në temperaturë ambjenti dhe të rezultojë i trashë e i shndërritshëm, pas 15 apo 20 minutash.

CategoryCuisine

Ingredients

PERBERESIT

Directions

PERGATITJA
1
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh të pastër, rrahim të bardhat e vezëve me ndihmën e një mikseri me shpejtësi minimale derisa të formohet një shkumë e butë.

2
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtojmë lëngun e limonit dhe e rrisim shpejtësinë e mikserit në mesatare derisa të na formohet një krem i qëndrueshëm që nuk bie nga tasi.

3
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim një tenxhere në zjarr të ulët dhe hedhim në të ujin me sheqerin. E perziejmë shpesh me lugë druri derisa sheqeri të ketë shkrirë plotësisht.

4
KREMI MARENGE - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur shurupi të ketë arritur temperaturën 121°C, e hedhim gradualisht tek kremi marengë duke vazhduar rrahjen derisa kremi të arrijë në temperaturë ambjenti dhe të rezultojë i trashë e i shndërritshëm, pas 15 apo 20 minutash.

KREMI MARENGE