Një shtresë e trashë kremi vaniljeje, e vendosur në mes të dy shtresave të brumit të pluhurosur me sheqer pluhur, me pak fjalë, është përshkrimi i krémes, një ëmbëlsirë e preferuar hungareze.


Filloni duke bërë qumështin e mbushur me vanilje. Qumështin e vendosim në një tenxhere të vogël dhe e ngrohim në nxehtësi të ulët deri në mesatare. Merrni kokrrën e vaniljes, grijini farat në qumësht dhe hidhni edhe kokrrën e fasules në qumësht. Mbulojeni tenxheren, hiqeni nga zjarri dhe lëreni për 1 orë.

Sipërfaqen e punës e lyeni me miell dhe e hapni brumin në një drejtkëndësh të hollë. Ndani atë në 4 pjesë, më pas hapeni secilën pjesë dhe vendosni ato njëra mbi tjetrën. Vendoseni në frigorifer për 20 minuta. Ndërkohë, ngrohni furrën në 400°F.

Pritini brumin e ftohur në gjysmë. Merrni gjysmën e parë dhe hapeni shumë hollë - kjo do të jetë pjesa e sipërme e krémes tuaj. Tani, paloseni brumin në gjysmë dhe transferojeni në një tavë pjekjeje. E shpalosim brumin dhe e rregullojmë në mënyrë që të shkojë përgjysmë anëve të një enë pjekjeje dhe të ketë palosje të thella në fund. Kjo bëhet sepse brumi tkurret gjatë pjekjes.

Tani, bëni kremin. Rrihni të verdhat e vezëve me ½ filxhan sheqer në një tas mesatar derisa të bëhen të lehta dhe me gëzof - për rreth 8 minuta. Kombinoni miellin, xhelatinën dhe sheqer vaniljen në një tas të veçantë. Shtojini ato në përzierjen e të verdhës së vezës gradualisht dhe përziejini derisa të jenë të lëmuara.

Hiqni kokrrat e vaniljes nga qumështi i mbushur me vanilje dhe derdhni qumështin ngadalë në enën me përzierjen e kremës.

Transferoni përzierjen e kremës në një tenxhere me madhësi mesatare dhe vendoseni në zjarr mesatar. Përziejini vazhdimisht derisa temperatura të arrijë 80°C. Përdorni një termometër gatimi për të përcaktuar temperaturën. Hiqeni kremin nga zjarri, shtoni gjalpin dhe lëreni mënjanë.

Ndërkohë rrihni të bardhat e vezëve me një mikser elektrik derisa të formohen maja të buta. Shtoni lëngun e limonit dhe sheqerin dhe vazhdoni të përzieni derisa të bëhet e fortë dhe me shkëlqim. Bashkoni butësisht kremin në ne te bardhën e vezës.

Hidheni kremin mbi shtresën e poshtme të brumit të shkrirë dhe vendoseni enën e pjekjes në frigorifer. Kur kremi të fillojë të ngurtësohet, rregulloni kuadratet e brumit sipër. Lërini krémes të ftohet plotësisht.

Pak para se t'i shërbeni krémes, i presim në copa individuale dhe i pudrosim me sheqer pluhur.
Ingredients
Directions

Filloni duke bërë qumështin e mbushur me vanilje. Qumështin e vendosim në një tenxhere të vogël dhe e ngrohim në nxehtësi të ulët deri në mesatare. Merrni kokrrën e vaniljes, grijini farat në qumësht dhe hidhni edhe kokrrën e fasules në qumësht. Mbulojeni tenxheren, hiqeni nga zjarri dhe lëreni për 1 orë.

Sipërfaqen e punës e lyeni me miell dhe e hapni brumin në një drejtkëndësh të hollë. Ndani atë në 4 pjesë, më pas hapeni secilën pjesë dhe vendosni ato njëra mbi tjetrën. Vendoseni në frigorifer për 20 minuta. Ndërkohë, ngrohni furrën në 400°F.

Pritini brumin e ftohur në gjysmë. Merrni gjysmën e parë dhe hapeni shumë hollë - kjo do të jetë pjesa e sipërme e krémes tuaj. Tani, paloseni brumin në gjysmë dhe transferojeni në një tavë pjekjeje. E shpalosim brumin dhe e rregullojmë në mënyrë që të shkojë përgjysmë anëve të një enë pjekjeje dhe të ketë palosje të thella në fund. Kjo bëhet sepse brumi tkurret gjatë pjekjes.

Tani, bëni kremin. Rrihni të verdhat e vezëve me ½ filxhan sheqer në një tas mesatar derisa të bëhen të lehta dhe me gëzof - për rreth 8 minuta. Kombinoni miellin, xhelatinën dhe sheqer vaniljen në një tas të veçantë. Shtojini ato në përzierjen e të verdhës së vezës gradualisht dhe përziejini derisa të jenë të lëmuara.

Hiqni kokrrat e vaniljes nga qumështi i mbushur me vanilje dhe derdhni qumështin ngadalë në enën me përzierjen e kremës.

Transferoni përzierjen e kremës në një tenxhere me madhësi mesatare dhe vendoseni në zjarr mesatar. Përziejini vazhdimisht derisa temperatura të arrijë 80°C. Përdorni një termometër gatimi për të përcaktuar temperaturën. Hiqeni kremin nga zjarri, shtoni gjalpin dhe lëreni mënjanë.

Ndërkohë rrihni të bardhat e vezëve me një mikser elektrik derisa të formohen maja të buta. Shtoni lëngun e limonit dhe sheqerin dhe vazhdoni të përzieni derisa të bëhet e fortë dhe me shkëlqim. Bashkoni butësisht kremin në ne te bardhën e vezës.

Hidheni kremin mbi shtresën e poshtme të brumit të shkrirë dhe vendoseni enën e pjekjes në frigorifer. Kur kremi të fillojë të ngurtësohet, rregulloni kuadratet e brumit sipër. Lërini krémes të ftohet plotësisht.

Pak para se t'i shërbeni krémes, i presim në copa individuale dhe i pudrosim me sheqer pluhur.