Krem pasticerie është në thelb një krem i shijshëm, i pasur dhe i butë. Mund te them qe eshte një përbërës i rëndësishëm për shumë ëmbëlsira.


Ne një tenxhere hedhim më shumë se gjysmën e qumështit, e vëmë për të zjerë, hedhim në të edhe vaniljen. Ndërkohë që qumështi zien, rrahim vezët me sheqerin.

Qumështin e nxehtë e bashkojmë me pjesën tjetër të qumështit, kështu do të kemi qumësht të vakët dhe e hedhim me ngadale te vezët e rrahura, shtojmë më ngadalë dhe miellin.

Hedhim masën e përgatitur në tenxhere dhe e ziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të trashet.

Pasi kemi përgatitur kremin, e hedhim në një tavë qelqi të ftohet dhe e mbulojmë me qeskë kuzhine duke e ngjitur në sipërfaqe në mënyrë që të mos formojë kore.
Ingredients
Directions

Ne një tenxhere hedhim më shumë se gjysmën e qumështit, e vëmë për të zjerë, hedhim në të edhe vaniljen. Ndërkohë që qumështi zien, rrahim vezët me sheqerin.

Qumështin e nxehtë e bashkojmë me pjesën tjetër të qumështit, kështu do të kemi qumësht të vakët dhe e hedhim me ngadale te vezët e rrahura, shtojmë më ngadalë dhe miellin.

Hedhim masën e përgatitur në tenxhere dhe e ziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të trashet.

Pasi kemi përgatitur kremin, e hedhim në një tavë qelqi të ftohet dhe e mbulojmë me qeskë kuzhine duke e ngjitur në sipërfaqe në mënyrë që të mos formojë kore.