Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Një ndër ëmbëlsirat e cila ngelet e preferuara ime është krem karameli. Më poshtë po ju sjell një recetë të lehtë dhe të shpejtë për të pregatitur krem karamelin më të shijshëm në shtëpi. Një ëmbëlsirë plot aromë dhe shije, e cila të shkrinë në gojë. Uroj ta provoni!

Yields5 Servings
Prep Time25 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 10 mins
Produktet kryesore
Për karamelin
1
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisni karamelin. Në një tenxhere të vogël hidhni sheqerin, ujin, vajin e ullirit, përziejini pak dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Gjatë kohën që sheqeri është në zjarr nuk duhet ta përzieni. Lëreni sheqerin në zjarr të digjet derisa të marri një ngjyrë kafe. Tregoni kujdes mos e digjni më shumë sec duhet, në të kundërt ëmbëlsira do të marri një shije të hidhur.

2
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni direkt sheqerin në kupat ku do pregatisni krem karamelin dhe lëreni derisa të ngurtësohet.

3
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 170ᵒC. Ndërkohë vendosni qumështin në zjarr dhe lëreni shumë pak të ngrohet, derisa ta duroni me dorë temperaturën.

4
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh hidhni vezët dhe përziejini mirë me një tel kuzhine. Shtoni më pas sheqerin, vaniljen, esencën e rumit dhe vazhdoni ti përzieni. Më pas hidhni qumështin dhe përziejini mirë të gjithë përbërësitë.

5
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni përzierjen në kupat ku ndodhet sheqeri i djegur.

6
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosini kupat në një tepsi të thellë dhe mbusheni tepsinë me ujë t vakët, derisa kupat të mbulohen mbi gjysëm e tyre me ujë. Piqeni krem karamelin në furrën e parangrohur për 40 minuta, ose derisa të vëreni që sipërfaqja e kremit ka marr një ngjyrë kafe të theksuar.

7
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas largojini nga tepsia, lërini fillimisht të ftohet në ambjent dhe më pas vendosini në frigorifer dhe lërini 1-2 orë. Ju bëftë mirë!

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore
Për karamelin

Directions

1
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht pregatisni karamelin. Në një tenxhere të vogël hidhni sheqerin, ujin, vajin e ullirit, përziejini pak dhe vendoseni në zjarr në temperaturë mesatare. Gjatë kohën që sheqeri është në zjarr nuk duhet ta përzieni. Lëreni sheqerin në zjarr të digjet derisa të marri një ngjyrë kafe. Tregoni kujdes mos e digjni më shumë sec duhet, në të kundërt ëmbëlsira do të marri një shije të hidhur.

2
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni direkt sheqerin në kupat ku do pregatisni krem karamelin dhe lëreni derisa të ngurtësohet.

3
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 170ᵒC. Ndërkohë vendosni qumështin në zjarr dhe lëreni shumë pak të ngrohet, derisa ta duroni me dorë temperaturën.

4
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të madh hidhni vezët dhe përziejini mirë me një tel kuzhine. Shtoni më pas sheqerin, vaniljen, esencën e rumit dhe vazhdoni ti përzieni. Më pas hidhni qumështin dhe përziejini mirë të gjithë përbërësitë.

5
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidheni përzierjen në kupat ku ndodhet sheqeri i djegur.

6
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosini kupat në një tepsi të thellë dhe mbusheni tepsinë me ujë t vakët, derisa kupat të mbulohen mbi gjysëm e tyre me ujë. Piqeni krem karamelin në furrën e parangrohur për 40 minuta, ose derisa të vëreni që sipërfaqja e kremit ka marr një ngjyrë kafe të theksuar.

7
Krem karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas largojini nga tepsia, lërini fillimisht të ftohet në ambjent dhe më pas vendosini në frigorifer dhe lërini 1-2 orë. Ju bëftë mirë!

Krem karamel