Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Salca e Krem Karamelit në shtëpi është e lehte për ta bërë! Merr vetëm 10 minuta, dhe gjithçka që ju nevojitet është sheqeri, gjalpi dhe kremi. Vendoseni me lugë mbi akullore, ose e shtoni në kafen tuaj të mëngjesit.

Krem Karamel
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni sheqerin ne nje tenxhere derisa te filloje të shkrihet, trazojeni fuqishëm me një lugë druri. Sheqeri do të formojë grumbuj dhe do të fillojë të shkrihet në skajet e tenxheres.

2
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa sheqeri fillon të shkrihet, uleni pak nxehtësinë që sheqeri të mos digjet. Vazhdoni të tundni derisa të shkrihet i gjithë sheqeri. Pasi të jetë shkrirë i gjithë sheqeri, ndaloni së trazuari.

3
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sapo të jenë shkrirë të gjithë kristalet e sheqerit, shtoni menjëherë gjalpin në tigan. Trazoni derisa të shkrijë gjalpi.

4
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi gjalpi të jetë shkrirë, hiqeni tiganin nga zjarri. Numëroni deri në tre, pastaj shtoni ngadalë panen në tigan dhe vazhdoni të trazoni. Lëreni të ftohet në tigan për disa minuta, pastaj derdhni në një kavanoz qelqi dhe lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni sheqerin ne nje tenxhere derisa te filloje të shkrihet, trazojeni fuqishëm me një lugë druri. Sheqeri do të formojë grumbuj dhe do të fillojë të shkrihet në skajet e tenxheres.

2
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa sheqeri fillon të shkrihet, uleni pak nxehtësinë që sheqeri të mos digjet. Vazhdoni të tundni derisa të shkrihet i gjithë sheqeri. Pasi të jetë shkrirë i gjithë sheqeri, ndaloni së trazuari.

3
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sapo të jenë shkrirë të gjithë kristalet e sheqerit, shtoni menjëherë gjalpin në tigan. Trazoni derisa të shkrijë gjalpi.

4
Krem Karamel - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi gjalpi të jetë shkrirë, hiqeni tiganin nga zjarri. Numëroni deri në tre, pastaj shtoni ngadalë panen në tigan dhe vazhdoni të trazoni. Lëreni të ftohet në tigan për disa minuta, pastaj derdhni në një kavanoz qelqi dhe lëreni të ftohet në temperaturën e dhomës.

Krem Karamel