Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

Për sot mendova t’ju sjell nje traditë të vendit tonë.Kosin e pregatitur në shtëpi.Një recetë shumë e thjeshtë, e vetmja gjë që nevojitet është një qumësht I cilësisë së mirë dhe kulturë starter.Kini parasysh sa më shumë yndyrë të ketë qumështi ,aq më i plotë del kosi.

Yields1 Serving
Cook Time2 hrsTotal Time2 hrs
Produktet Kryesore
1
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Një ditë para se të pregatisni kosin, qumështin e freskët, kullojeni në një tenxhere dhe vendoseni në zjarr të ziejë.Më pas largojeni nga zjarri dhe lëreni mënjan të ftohet.Të nesërmen, vendoseni përsëri në zjarr të ngrohet, derisa dora juaj ta durojë temperaturën e qumështit.

2
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël shtoni pak nga qumështi dhe hidhini kulturën starter(kosin).Përziejini mirë dhe më pas gjithë përmbajtjen e tasit, kalojeni në tenxheren ku keni qumështin.Përzieni.

3
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, bëni gati disa enë qelqi ku do të hidhni qumështin.Mbulojini enë me kapat dhe vendosini brenda nje qese plastikeje.Në fund mbulojini enët me një batanije.Lëreni qumështin të mbuluar për 2 orë.
KUJDES!Gjatë kësaj periudhe mos i lëvizni enët, në të kundërt produkti në fund do të dali jo i plotë.

4
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pas 2 orësh, kontrolloni një nga enët.Nëse vëreni se kosi nuk është ende i plotë, por ka prani të qumështit, lëreni edhe pak të mbuluar, por nëse vëreni në enë, pranin e hirës, duhet ti zbuloni enët.

5
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund, lërini fillimisht enët të ftohen në temperaturë ambjenti dhe më pas vendosini në frigorifer.Shërbejini të ftohta!Ju bëftë mirë!

CategoryCuisine, Cooking Method

Ingredients

Produktet Kryesore

Directions

1
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Një ditë para se të pregatisni kosin, qumështin e freskët, kullojeni në një tenxhere dhe vendoseni në zjarr të ziejë.Më pas largojeni nga zjarri dhe lëreni mënjan të ftohet.Të nesërmen, vendoseni përsëri në zjarr të ngrohet, derisa dora juaj ta durojë temperaturën e qumështit.

2
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas të vogël shtoni pak nga qumështi dhe hidhini kulturën starter(kosin).Përziejini mirë dhe më pas gjithë përmbajtjen e tasit, kalojeni në tenxheren ku keni qumështin.Përzieni.

3
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, bëni gati disa enë qelqi ku do të hidhni qumështin.Mbulojini enë me kapat dhe vendosini brenda nje qese plastikeje.Në fund mbulojini enët me një batanije.Lëreni qumështin të mbuluar për 2 orë.
KUJDES!Gjatë kësaj periudhe mos i lëvizni enët, në të kundërt produkti në fund do të dali jo i plotë.

4
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pas 2 orësh, kontrolloni një nga enët.Nëse vëreni se kosi nuk është ende i plotë, por ka prani të qumështit, lëreni edhe pak të mbuluar, por nëse vëreni në enë, pranin e hirës, duhet ti zbuloni enët.

5
Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në fund, lërini fillimisht enët të ftohen në temperaturë ambjenti dhe më pas vendosini në frigorifer.Shërbejini të ftohta!Ju bëftë mirë!

Kosi,Si ta pregatisim në shtëpi