Këmbë gjeli të pjekura nje recetë është shumë e lehtë, duke kërkuar vetëm disa përbërës të thjeshtë dhe një kohë gatimi të pambikëqyrur në furrë.


Mblidhni përbërësit. Ngroheni furrën në 180 grade. Thajini këmbët e gjelit të detit me peshqir letre dhe vendosini në një tave të madh pjekje. Shmangni shpëlarjen e shpendëve në lavaman; pasi do të përhapë bakteret rreth kuzhinës tuaj .

Krijoni një marinimin duke përzier gjalpin e zbutur, kripën, piperin, erëzat e per gatimin e pules dhe trumzën në një tas të vogël.

Shperndajeni këtë përzierje mbi këmbët e gjelit të detit. Mund ta shperndani edhe në mish nën lëkurë për më shumë shije.

Hidhni lëngun e pulës në tigan rreth këmbëve të gjelit të detit. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani kofshet e gjelit plot me leng.

Piqni këmbët e gjelit të detit për 1 orë e 30 minuta ose 1 orë e 40 minuta. Hiqeni tavën e pjekjes nga furra, mbulojeni me fletë metalike dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit. Ngroheni furrën në 180 grade. Thajini këmbët e gjelit të detit me peshqir letre dhe vendosini në një tave të madh pjekje. Shmangni shpëlarjen e shpendëve në lavaman; pasi do të përhapë bakteret rreth kuzhinës tuaj .

Krijoni një marinimin duke përzier gjalpin e zbutur, kripën, piperin, erëzat e per gatimin e pules dhe trumzën në një tas të vogël.

Shperndajeni këtë përzierje mbi këmbët e gjelit të detit. Mund ta shperndani edhe në mish nën lëkurë për më shumë shije.

Hidhni lëngun e pulës në tigan rreth këmbëve të gjelit të detit. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani kofshet e gjelit plot me leng.

Piqni këmbët e gjelit të detit për 1 orë e 30 minuta ose 1 orë e 40 minuta. Hiqeni tavën e pjekjes nga furra, mbulojeni me fletë metalike dhe lëreni të qëndrojë për 10 minuta.