Keku engjejve delikat si engjejt, paksa i ëmbël dhe me aromë vanilje eshte perfekt per nje darke ose dreke familjare. Sjell buzeqeshjen ne tavolinen tuaj.


Sitni miellin e ëmbëlsirës dhe sheqerin pluhur në një tas.

Në nje tas shtoni të bardhat e vezëve, kremin e tartarit, kripën dhe ekstraktet e vaniljes dhe bajames. Mikserin ndizeni ne nivelin e larte dhe tundni të bardhat e vezëve për rreth 1 minut.

Vazhdoni me miksimin me shpejtësi mesatare dhe spërkatni ngadalë sheqerin e grimcuar mbi të bardhat e vezëve të rrahura pak nga pak, derisa të futet sheqeri dhe vezët të jenë të bardha, me shkëlqim dhe të lidhura mire.

Fikeni mikserin dhe shkundni ngadalë miellin për pak kohë, rreth 1/4 e miellit, mbi sipërfaqen e të bardhave të vezëve. Përdorni një shpatull kuzhine ose luge druri për të palosur miellin në të bardhat e vezëve. Përsëriteni këtë proces derisa të përfshihet i gjithë mielli.

Vendoseni përzierjen në një enë pa yndyrë. Piqni për 40 minuta. Pjesa e sipërme duhet të jetë bute, e thatë, e artë dhe pak e çarë.


Sapo tava e tortës të jetë plotësisht e ftohtë në prekje dhe ju keni pritur me durim të paktën 90 minuta, rrëshqitni një thikë rreth skajeve dhe tubit qendror. Kthejeni përmbys. Hiqeni bazën nga anët. Torta do të ngjitet ende në bazë. Rrëshqisni një thikë midis bazës dhe tortës.

Servireni me manaferrat, kremin e rrahur ose ashtu klasike sic eshte. Ruani të mbuluar në kuzhine deri në një javë.
Ingredients
Directions

Sitni miellin e ëmbëlsirës dhe sheqerin pluhur në një tas.

Në nje tas shtoni të bardhat e vezëve, kremin e tartarit, kripën dhe ekstraktet e vaniljes dhe bajames. Mikserin ndizeni ne nivelin e larte dhe tundni të bardhat e vezëve për rreth 1 minut.

Vazhdoni me miksimin me shpejtësi mesatare dhe spërkatni ngadalë sheqerin e grimcuar mbi të bardhat e vezëve të rrahura pak nga pak, derisa të futet sheqeri dhe vezët të jenë të bardha, me shkëlqim dhe të lidhura mire.

Fikeni mikserin dhe shkundni ngadalë miellin për pak kohë, rreth 1/4 e miellit, mbi sipërfaqen e të bardhave të vezëve. Përdorni një shpatull kuzhine ose luge druri për të palosur miellin në të bardhat e vezëve. Përsëriteni këtë proces derisa të përfshihet i gjithë mielli.

Vendoseni përzierjen në një enë pa yndyrë. Piqni për 40 minuta. Pjesa e sipërme duhet të jetë bute, e thatë, e artë dhe pak e çarë.


Sapo tava e tortës të jetë plotësisht e ftohtë në prekje dhe ju keni pritur me durim të paktën 90 minuta, rrëshqitni një thikë rreth skajeve dhe tubit qendror. Kthejeni përmbys. Hiqeni bazën nga anët. Torta do të ngjitet ende në bazë. Rrëshqisni një thikë midis bazës dhe tortës.

Servireni me manaferrat, kremin e rrahur ose ashtu klasike sic eshte. Ruani të mbuluar në kuzhine deri në një javë.