Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Keku engjejve delikat si engjejt, paksa i ëmbël dhe me aromë vanilje eshte perfekt per nje darke ose dreke familjare. Sjell buzeqeshjen ne tavolinen tuaj.

Keku Engjejve
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 5 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sitni miellin e ëmbëlsirës dhe sheqerin pluhur në një tas.

2
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në nje tas shtoni të bardhat e vezëve, kremin e tartarit, kripën dhe ekstraktet e vaniljes dhe bajames. Mikserin ndizeni ne nivelin e larte dhe tundni të bardhat e vezëve për rreth 1 minut.

3
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vazhdoni me miksimin me shpejtësi mesatare dhe spërkatni ngadalë sheqerin e grimcuar mbi të bardhat e vezëve të rrahura pak nga pak, derisa të futet sheqeri dhe vezët të jenë të bardha, me shkëlqim dhe të lidhura mire.

4
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fikeni mikserin dhe shkundni ngadalë miellin për pak kohë, rreth 1/4 e miellit, mbi sipërfaqen e të bardhave të vezëve. Përdorni një shpatull kuzhine ose luge druri për të palosur miellin në të bardhat e vezëve. Përsëriteni këtë proces derisa të përfshihet i gjithë mielli.

5
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni përzierjen në një enë pa yndyrë. Piqni për 40 minuta. Pjesa e sipërme duhet të jetë bute, e thatë, e artë dhe pak e çarë.

6
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni tortën të ftohet me kokë poshtë për 90 minuta deri në 2 ore. Kjo lejon që torta të ftohet dhe të ruajë strukturën e saj. Nëse e rrokullisni tortën shumë shpejt, ajo do të kompresohet ose do të shembet.

7
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sapo tava e tortës të jetë plotësisht e ftohtë në prekje dhe ju keni pritur me durim të paktën 90 minuta, rrëshqitni një thikë rreth skajeve dhe tubit qendror. Kthejeni përmbys. Hiqeni bazën nga anët. Torta do të ngjitet ende në bazë. Rrëshqisni një thikë midis bazës dhe tortës.

8
Keku Engjejve

Servireni me manaferrat, kremin e rrahur ose ashtu klasike sic eshte. Ruani të mbuluar në kuzhine deri në një javë.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sitni miellin e ëmbëlsirës dhe sheqerin pluhur në një tas.

2
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në nje tas shtoni të bardhat e vezëve, kremin e tartarit, kripën dhe ekstraktet e vaniljes dhe bajames. Mikserin ndizeni ne nivelin e larte dhe tundni të bardhat e vezëve për rreth 1 minut.

3
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vazhdoni me miksimin me shpejtësi mesatare dhe spërkatni ngadalë sheqerin e grimcuar mbi të bardhat e vezëve të rrahura pak nga pak, derisa të futet sheqeri dhe vezët të jenë të bardha, me shkëlqim dhe të lidhura mire.

4
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fikeni mikserin dhe shkundni ngadalë miellin për pak kohë, rreth 1/4 e miellit, mbi sipërfaqen e të bardhave të vezëve. Përdorni një shpatull kuzhine ose luge druri për të palosur miellin në të bardhat e vezëve. Përsëriteni këtë proces derisa të përfshihet i gjithë mielli.

5
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni përzierjen në një enë pa yndyrë. Piqni për 40 minuta. Pjesa e sipërme duhet të jetë bute, e thatë, e artë dhe pak e çarë.

6
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lëreni tortën të ftohet me kokë poshtë për 90 minuta deri në 2 ore. Kjo lejon që torta të ftohet dhe të ruajë strukturën e saj. Nëse e rrokullisni tortën shumë shpejt, ajo do të kompresohet ose do të shembet.

7
Keku Engjejve - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sapo tava e tortës të jetë plotësisht e ftohtë në prekje dhe ju keni pritur me durim të paktën 90 minuta, rrëshqitni një thikë rreth skajeve dhe tubit qendror. Kthejeni përmbys. Hiqeni bazën nga anët. Torta do të ngjitet ende në bazë. Rrëshqisni një thikë midis bazës dhe tortës.

8
Keku Engjejve

Servireni me manaferrat, kremin e rrahur ose ashtu klasike sic eshte. Ruani të mbuluar në kuzhine deri në një javë.

Keku Engjejve