Nje kek fantastik me 2 shije te shkrira ne nje pjate te vetme. Ky kek do te mbushi shtepin me arome te mire dhe tavolinen plot me njerez.


Sitni miell dhe pluhur pjekje dhe lerini menjane. Në një mikser së pari rrihni gjalpin me kripë, pastaj shtoni vanilje dhe sheqer pluhur. Shtoni vezë gradualisht - përzieni derisa të homogjenizohen. Vendosni shpejtësinë në të ulët dhe përfshini miellin e situr dhe pluhurin pjekës.

Ndërkohë, përzieni qumësht të vakët me pluhur kakao dhe një të tretën e brumit të kekut bashkojeni me kremin e kakaos.

Lyejeni tavën me gjalpë të zbutur dhe vaj gatimi. Shtresojeni kekun me vanilje dhe cokollate si te deshironi. Ngroheni furrën në 180ºC. Piqni për 45 minuta derisa keku te jete i mpiksur dhe i pjekur mire.
Ingredients
Directions

Sitni miell dhe pluhur pjekje dhe lerini menjane. Në një mikser së pari rrihni gjalpin me kripë, pastaj shtoni vanilje dhe sheqer pluhur. Shtoni vezë gradualisht - përzieni derisa të homogjenizohen. Vendosni shpejtësinë në të ulët dhe përfshini miellin e situr dhe pluhurin pjekës.

Ndërkohë, përzieni qumësht të vakët me pluhur kakao dhe një të tretën e brumit të kekut bashkojeni me kremin e kakaos.

Lyejeni tavën me gjalpë të zbutur dhe vaj gatimi. Shtresojeni kekun me vanilje dhe cokollate si te deshironi. Ngroheni furrën në 180ºC. Piqni për 45 minuta derisa keku te jete i mpiksur dhe i pjekur mire.