Një recetë themelore e kek me manaferra dhe cokollate te bardhe, e cila mund të përshtatet me çdo frut që dëshironi të zëvendësoni nese nuk i pelqeni frutat e pyllit.


Shtoni sheqerin, miellin dhe pluhurin pjekës në një enë të madhe përzierjeje dhe përziejeni që të kombinohen.

Në një tas të veçantë, tundni së bashku ricotta dhe vezët me gjalpin e shkrirë.

Hidhni përzierjen e vezëve dhe ricotës në përbërësit e thatë dhe trazoni së bashku me manaferrat dhe çokollatë të bardhë.

Hidheni në tavën e përgatitur dhe më pas vendoseni në furrën e parangrohur për 50 minuta.

Ndërsa torta është duke u ftohur, përgatisni pjesën e sipërme; ngrohni kremin së bashku me shkopin e vaniljes në një tenxhere të vogël mbi një zjarr të ngadaltë dhe bejini një zierje të butë.

Prisni imët çokollatën dhe shtoni në një tas të madh. Sapo kremi të jetë në zierje, hidhni mbi çokollatë ngadalë pak nga një herë, duke lëvizur derisa të shkrihet çokollata. Sipër tortës së ftohur hidhni glazurën, luleshtrydhet dhe manaferrat të mbetura.
Ingredients
Directions

Shtoni sheqerin, miellin dhe pluhurin pjekës në një enë të madhe përzierjeje dhe përziejeni që të kombinohen.

Në një tas të veçantë, tundni së bashku ricotta dhe vezët me gjalpin e shkrirë.

Hidhni përzierjen e vezëve dhe ricotës në përbërësit e thatë dhe trazoni së bashku me manaferrat dhe çokollatë të bardhë.

Hidheni në tavën e përgatitur dhe më pas vendoseni në furrën e parangrohur për 50 minuta.

Ndërsa torta është duke u ftohur, përgatisni pjesën e sipërme; ngrohni kremin së bashku me shkopin e vaniljes në një tenxhere të vogël mbi një zjarr të ngadaltë dhe bejini një zierje të butë.

Prisni imët çokollatën dhe shtoni në një tas të madh. Sapo kremi të jetë në zierje, hidhni mbi çokollatë ngadalë pak nga një herë, duke lëvizur derisa të shkrihet çokollata. Sipër tortës së ftohur hidhni glazurën, luleshtrydhet dhe manaferrat të mbetura.