Kek me limon dhe fara chia mjaft i shendetshem dhe i shijeshem per tu gatuar nje dite te diele.


Në një tas, bashkoni 500 gram miell, pluhur pjekje, vanilje dhe pak kripë.

Në ndërkohë, shtoni sheqer, gjalpë, vezë dhe trazojini mirë. Tani shtoni lëkurën e limonit dhe vajit të ullirit.

Tani bashkoni të dy masat në një enë të vetme. Shtoni fara chia. Përziejeni përsëri derisa të krijohet një masë homogjene.

Mbushni tavën me pak gjalpë. Matni me kujdes sasinë që keni përgatitur.

Piqni për 30 minuta në një temperaturë prej 180 gradë. Shtoni disa pluhur sheqeri mbi të!
Ingredients
Directions

Në një tas, bashkoni 500 gram miell, pluhur pjekje, vanilje dhe pak kripë.

Në ndërkohë, shtoni sheqer, gjalpë, vezë dhe trazojini mirë. Tani shtoni lëkurën e limonit dhe vajit të ullirit.

Tani bashkoni të dy masat në një enë të vetme. Shtoni fara chia. Përziejeni përsëri derisa të krijohet një masë homogjene.

Mbushni tavën me pak gjalpë. Matni me kujdes sasinë që keni përgatitur.

Piqni për 30 minuta në një temperaturë prej 180 gradë. Shtoni disa pluhur sheqeri mbi të!