Nëse jeni të ndjeshëm ndaj glutenit ose thjesht preferoni të provoni diçka të shëndetshme dhe të re, kjo recetë është për ju.


Ngroheni furrën në 180 ° C. Bejme gati nje tave me leter pjekje dhe pak gjalp dhe e leme menjane. Në një tas të madh, shtypni bananet. Shtoni vezë dhe tundni trazoni të kombinohen.

Shtoni mjaltë / shurup panje, vaj, kos, vanilje dhe trazoni derisa të kombinohen dhe te formohet nje mase homogjene.

Në një tas të veçantë lëvizni miellin e tërshërës, miellin e bajames, pluhurin pjekës, sodën, kanellën dhe kripën. Shtoni përzierje të thatë në përzierje tjeter dhe trazoni derisa të bashkohet.

Derdhni brumin në tavën e përgatitur. Sipër hidhni dy gjysma banane të lyer me sheqer kafe. Piqni për 45 Minuta - 50 Minuta ose derisa një kruese dhëmbësh të futur në mes të bukës të dalë e pastër. Nëse pas 30 Minuta në furrë, buka merr shumë ngjyrë kafe, mbulojeni me letër varaku për pjesën tjetër të pjekjes.
Ingredients
Directions

Ngroheni furrën në 180 ° C. Bejme gati nje tave me leter pjekje dhe pak gjalp dhe e leme menjane. Në një tas të madh, shtypni bananet. Shtoni vezë dhe tundni trazoni të kombinohen.

Shtoni mjaltë / shurup panje, vaj, kos, vanilje dhe trazoni derisa të kombinohen dhe te formohet nje mase homogjene.

Në një tas të veçantë lëvizni miellin e tërshërës, miellin e bajames, pluhurin pjekës, sodën, kanellën dhe kripën. Shtoni përzierje të thatë në përzierje tjeter dhe trazoni derisa të bashkohet.

Derdhni brumin në tavën e përgatitur. Sipër hidhni dy gjysma banane të lyer me sheqer kafe. Piqni për 45 Minuta - 50 Minuta ose derisa një kruese dhëmbësh të futur në mes të bukës të dalë e pastër. Nëse pas 30 Minuta në furrë, buka merr shumë ngjyrë kafe, mbulojeni me letër varaku për pjesën tjetër të pjekjes.