Kek i vogel me luleshtrydhe, i ëmbël dhe me krem të rrahur bëjnë kekun më të mirë të luleshtrydhes.


Në një tas të madh, përzieni miellin, miellin e misrit, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, sheqerin e grimcuar dhe kripën.Shtoni copat e gjalpit të ftohtë. Përdorni majat e gishtave për të fërkuar gjalpin në përbërësit e thatë derisa përzierja të ngjajë me thërrime të trasha me grumbuj gjalpi me madhësi bizele brenda. Shtoni dhallën dhe përzieni me një shpatul gome derisa brumi të bashkohet në një masë ngjitëse dhe të ashpër. Mos e përzieni shumë.

Me duar të lyera me miell të lehtë, formoni brumin në 8 topa me pamje të ashpër dhe vendoseni në fletën e pjekjes të përgatitur. Mos u shqetësoni për t'i bërë ato perfekte - është më mirë nëse ato janë pak të ashpra rreth skajeve. Spërkatini majat me sheqer. Piqeni për 13 deri në 15 minuta, derisa biskotat të kenë marrë ngjyrë të artë.

Vendosni një të tretën e luleshtrydheve në një tas të mesëm dhe, duke përdorur një pure patatesh ose një pirun, i shtypni në një pure të trashë. Përzieni luleshtrydhet e mbetura, së bashku me reçelin e mjedrës dhe sheqerin e grimcuar. Lërini luleshtrydhet të lengezojne në temperaturën e dhomës për rreth 10 minuta, derisa të bëhen të lengshme.

Në tasin e një mikser elektrik të pajisur punoni panen e embel. Spërkateni sheqerin e grimcuar mbi krem dhe rrihni serisht panen. Mos e teproni.

Duke përdorur një thikë të dhëmbëzuar, ndajini biskotat në gjysmë. Mbushini brenda me krem dhe me luleshtrydhet dhe manat. Hedhim lugë më shumë manaferra dhe krem mbi secilën ëmbëlsirë dhe shërbejmë menjëherë.
Ingredients
Directions

Në një tas të madh, përzieni miellin, miellin e misrit, pluhurin për pjekje, sodën e bukës, sheqerin e grimcuar dhe kripën.Shtoni copat e gjalpit të ftohtë. Përdorni majat e gishtave për të fërkuar gjalpin në përbërësit e thatë derisa përzierja të ngjajë me thërrime të trasha me grumbuj gjalpi me madhësi bizele brenda. Shtoni dhallën dhe përzieni me një shpatul gome derisa brumi të bashkohet në një masë ngjitëse dhe të ashpër. Mos e përzieni shumë.

Me duar të lyera me miell të lehtë, formoni brumin në 8 topa me pamje të ashpër dhe vendoseni në fletën e pjekjes të përgatitur. Mos u shqetësoni për t'i bërë ato perfekte - është më mirë nëse ato janë pak të ashpra rreth skajeve. Spërkatini majat me sheqer. Piqeni për 13 deri në 15 minuta, derisa biskotat të kenë marrë ngjyrë të artë.

Vendosni një të tretën e luleshtrydheve në një tas të mesëm dhe, duke përdorur një pure patatesh ose një pirun, i shtypni në një pure të trashë. Përzieni luleshtrydhet e mbetura, së bashku me reçelin e mjedrës dhe sheqerin e grimcuar. Lërini luleshtrydhet të lengezojne në temperaturën e dhomës për rreth 10 minuta, derisa të bëhen të lengshme.

Në tasin e një mikser elektrik të pajisur punoni panen e embel. Spërkateni sheqerin e grimcuar mbi krem dhe rrihni serisht panen. Mos e teproni.

Duke përdorur një thikë të dhëmbëzuar, ndajini biskotat në gjysmë. Mbushini brenda me krem dhe me luleshtrydhet dhe manat. Hedhim lugë më shumë manaferra dhe krem mbi secilën ëmbëlsirë dhe shërbejmë menjëherë.