Kazandibi nje ëmbëlsirë e shijshme turke e butë dhe e ëmbël.


Në qumësht shtoni sheqerin e imët dhe vendoseni që të vlojë.

Gjatë kësaj kohe tundni miellin, nishestenë dhe të verdhët e vezës me pak ujë dhe gradualisht duke e përzier vazhdimisht shtoni në qumështin i cili vlon.

Ulni zjarrin dhe zieni derisa të dendësohet. Në fund shtoni gjalpin dhe kur ai të shkrihet trazojeni qe brumi te bëhet i shkriftë.

Një tave të madhe lyejeni me gjalpë dhe hidhni sheqerin. Enën vendoseni në pllakën e nxehtë, në mënyrë që sheqeri të karamelizohet.

Kur të përfundojë karamelizimi, shtoni kremin dhe vendoseni serisht ne pllaken e zjarrit derisa te gatuhet.

Kthejeni embelsiren permbys dhe priteni ne copeza si te deshironi, Siper mund ti shtonipak arra te bluara ose pistakio.
Ingredients
Directions

Në qumësht shtoni sheqerin e imët dhe vendoseni që të vlojë.

Gjatë kësaj kohe tundni miellin, nishestenë dhe të verdhët e vezës me pak ujë dhe gradualisht duke e përzier vazhdimisht shtoni në qumështin i cili vlon.

Ulni zjarrin dhe zieni derisa të dendësohet. Në fund shtoni gjalpin dhe kur ai të shkrihet trazojeni qe brumi te bëhet i shkriftë.

Një tave të madhe lyejeni me gjalpë dhe hidhni sheqerin. Enën vendoseni në pllakën e nxehtë, në mënyrë që sheqeri të karamelizohet.

Kur të përfundojë karamelizimi, shtoni kremin dhe vendoseni serisht ne pllaken e zjarrit derisa te gatuhet.

Kthejeni embelsiren permbys dhe priteni ne copeza si te deshironi, Siper mund ti shtonipak arra te bluara ose pistakio.