Karavidhe te gatuara ne avull, me nje shije kaq te mire per te gjithe ju qe adhuroni aromen dhe shijen e detit.


Mblidhni përbërësit.

Vendosni një tenxhere të madhe ne zjarr dhe shtoni ujë dhe kripë.

Kapni një karavidhe rreth barkut, prapa kthetrave dhe uleni në tenxhere, kokën e parë. Vendoseni karavidhin e dytë në tenxhere. Menjëherë mbuloni tenxheren dhe lërini karavidhet të avullojnë për rreth 10 minuta për karavidhet 1 kilogramë, 12 minuta për 1 karavidhe 1 1/4 kile, ose 14 minuta për 1 karavidhe 1 1/2 kile.

Hiqni karavidhet me darë dhe lërini të qëndrojnë për 5 minuta para se të plasariten. Shërbejini karavidhet me gjalpë të shkrirë dhe feta limoni, nëse dëshironi.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Vendosni një tenxhere të madhe ne zjarr dhe shtoni ujë dhe kripë.

Kapni një karavidhe rreth barkut, prapa kthetrave dhe uleni në tenxhere, kokën e parë. Vendoseni karavidhin e dytë në tenxhere. Menjëherë mbuloni tenxheren dhe lërini karavidhet të avullojnë për rreth 10 minuta për karavidhet 1 kilogramë, 12 minuta për 1 karavidhe 1 1/4 kile, ose 14 minuta për 1 karavidhe 1 1/2 kile.

Hiqni karavidhet me darë dhe lërini të qëndrojnë për 5 minuta para se të plasariten. Shërbejini karavidhet me gjalpë të shkrirë dhe feta limoni, nëse dëshironi.