Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficulty

A nuk mendoni se kjo do të jetë një recetë shumë e shijshme?! Kajsit e pjekura me ricotta dhe mjalt kanë një shije fantastike dhe shtëpia juaj do të mbushet plot me aromë të këndshme. Shpresojë ti provoni. Mos harroni të më linin komentin tuaj.

Yields12 Servings
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins
Produktet kryesore
Opsionale
1
Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 200ᵒC. Preni kajsit përgjysëm dhe vendosini në tepsi ku paraprakisht keni vendosur letër kuzhine. Shtoni sipër kajsive pak kripë, rigonë dhe vaj ulliri dhe vendosini në furrë të piqen për 10-15 minuta. Tregoni kujdes mos i piqni më shumë sec duhet ndryshe kajsia do të humbi formën e saj.

2
Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas nxirrini nga furra dhe vendosni sipër cdo kajsie, 1 lugë caji ricotta dhe shtoni sipër mjalt. Shërbejini ose të ngrohta ose pasi të jenë ftohur. Nëse dëshironi mund të shtoni sipër pistak të qërruar. Ju bëftë mirë!

Ingredients

Produktet kryesore
Opsionale

Directions

1
Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 200ᵒC. Preni kajsit përgjysëm dhe vendosini në tepsi ku paraprakisht keni vendosur letër kuzhine. Shtoni sipër kajsive pak kripë, rigonë dhe vaj ulliri dhe vendosini në furrë të piqen për 10-15 minuta. Tregoni kujdes mos i piqni më shumë sec duhet ndryshe kajsia do të humbi formën e saj.

2
Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas nxirrini nga furra dhe vendosni sipër cdo kajsie, 1 lugë caji ricotta dhe shtoni sipër mjalt. Shërbejini ose të ngrohta ose pasi të jenë ftohur. Nëse dëshironi mund të shtoni sipër pistak të qërruar. Ju bëftë mirë!

Kajsi të pjekura me ricotta dhe mjalt