Kadaif me arra dhe stika është një ëmbëlsirë klasike Turke e pregatitur me brumë në fije, të cilit i hidhet shumë gjalp, arra dhe pervelohet në sherbet të trashë.


Në disa forma të veçanta hidhni një lugë gjalpë të shkrirë. Vendosni një dorë kadaifin në secilën prej tyre. Shtoni përsëri gjalpë. Shtoni arrat e grira dhe stikat.

Vendoseni në furrë në 170 gradë për 45 minuta. Në një tenxhere të vluar shtoni sheqerin dhe vaniljen. Perzieni mirë dhe le të ziejë për 10 minuta.

Pasi të keni hequr kadaifin nga furra, shtoni sherbetin që keni përgatitur.
Ingredients
Directions

Në disa forma të veçanta hidhni një lugë gjalpë të shkrirë. Vendosni një dorë kadaifin në secilën prej tyre. Shtoni përsëri gjalpë. Shtoni arrat e grira dhe stikat.

Vendoseni në furrë në 170 gradë për 45 minuta. Në një tenxhere të vluar shtoni sheqerin dhe vaniljen. Perzieni mirë dhe le të ziejë për 10 minuta.

Pasi të keni hequr kadaifin nga furra, shtoni sherbetin që keni përgatitur.