Kabuni me rrush te thate nje recete tradicionale shqiptare e vecante dhe mjaft e shijeshme.


Merrni gjalpin në një tigan dhe orizin derisa të marrin ngjyrë. Ndërkohë, vendosni rrushin e thatë në një tas me ujë.

Pasi orizi të ketë marrë një ngjyrë kafe të lehtë, mund të shtoni sasinë e ujit dhe ta lini të ziejë. Pasi uji të thithet, shtoni rrush të thatë, karafil dhe kanellë. Për të dhënë ngjyrë, karamelizoni sheqerin derisa të bëhet një shurup dhe përziejeni atë me orizin.
Ingredients
Directions

Merrni gjalpin në një tigan dhe orizin derisa të marrin ngjyrë. Ndërkohë, vendosni rrushin e thatë në një tas me ujë.

Pasi orizi të ketë marrë një ngjyrë kafe të lehtë, mund të shtoni sasinë e ujit dhe ta lini të ziejë. Pasi uji të thithet, shtoni rrush të thatë, karafil dhe kanellë. Për të dhënë ngjyrë, karamelizoni sheqerin derisa të bëhet një shurup dhe përziejeni atë me orizin.