Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Ndryshe nga shumica e ëmbëlsirave klasike franceze, île flottante ose ishulli lundrues është çuditërisht i thjeshtë për t'u bërë dhe kërkon vetëm aftësi dhe përbërës bazë të kuzhinës.

Île Flottante
Yields1 Serving
Prep Time25 minsCook Time35 minsTotal Time1 hr
Perberesit
PËR KARAMELE
Pergatitja
1
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndani kokrrat e vaniljes dhe grijeni në qumësht. Qumështin e vëmë të ziejë dhe ndërkohë thyejmë vezët duke i ndarë të bardhat nga të verdhat e vezëve.

2
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tani përgatisni marengën. Ngroheni furrën në 180˚C. Rrahim të bardhat e vezëve në një borë të fortë me një majë kripë dhe 40 g sheqer, të shtuara gradualisht.

3
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni të bardhat e vezëve të tundura në një kallëp savarin me diametër 22 cm. Vendoseni kallëpin në një bain-marie dhe piqni për 30 minuta, derisa sipër të fillojë të skuqet pak. Lëreni të ftohet plotësisht.

4
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë rrihni në një enë të madhe 8 të verdhat e vezëve dhe 250 gr sheqer derisa të bëhen të njetrajteshme. Ngrohim qumështin me shije vanilje dhe e hedhim ngadalë mbi këtë përzierje duke e përzier vazhdimisht. Kaloni kremin në një tenxhere dhe ziejini në zjarr të ulët derisa të trashet. Tani, derdhni kremin në një tas të madh, dhe vendoseni në frigorifer që të ftohet plotësisht.

5
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E heqim nga kallepi dhe e vendosim siper kremit.

6
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tani përgatisni karamelin. Në një tenxhere me fund të rëndë shkrini sheqerin në ujë në zjarr shumë të ulët. Pasi të jetë shkrirë rrisim pak zjarrin dhe e lëmë të vlojë. Mos e përzieni, por hidheni tenxheren për të shpërndarë nxehtësinë. Hidhni karamelin mbi marengën. Lëreni në frigorifer derisa île flottante të jetë gati për t'u shërbyer.

Ingredients

Perberesit
PËR KARAMELE

Directions

Pergatitja
1
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndani kokrrat e vaniljes dhe grijeni në qumësht. Qumështin e vëmë të ziejë dhe ndërkohë thyejmë vezët duke i ndarë të bardhat nga të verdhat e vezëve.

2
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tani përgatisni marengën. Ngroheni furrën në 180˚C. Rrahim të bardhat e vezëve në një borë të fortë me një majë kripë dhe 40 g sheqer, të shtuara gradualisht.

3
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Transferoni të bardhat e vezëve të tundura në një kallëp savarin me diametër 22 cm. Vendoseni kallëpin në një bain-marie dhe piqni për 30 minuta, derisa sipër të fillojë të skuqet pak. Lëreni të ftohet plotësisht.

4
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë rrihni në një enë të madhe 8 të verdhat e vezëve dhe 250 gr sheqer derisa të bëhen të njetrajteshme. Ngrohim qumështin me shije vanilje dhe e hedhim ngadalë mbi këtë përzierje duke e përzier vazhdimisht. Kaloni kremin në një tenxhere dhe ziejini në zjarr të ulët derisa të trashet. Tani, derdhni kremin në një tas të madh, dhe vendoseni në frigorifer që të ftohet plotësisht.

5
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E heqim nga kallepi dhe e vendosim siper kremit.

6
Île Flottante - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Tani përgatisni karamelin. Në një tenxhere me fund të rëndë shkrini sheqerin në ujë në zjarr shumë të ulët. Pasi të jetë shkrirë rrisim pak zjarrin dhe e lëmë të vlojë. Mos e përzieni, por hidheni tenxheren për të shpërndarë nxehtësinë. Hidhni karamelin mbi marengën. Lëreni në frigorifer derisa île flottante të jetë gati për t'u shërbyer.

Île Flottante