Havjar patëllxhani te tymosur shume te shijeshem dhe te shendetshem! E përkryer për tu shpërndarë mbi nje biskote kripsy për një meze të lehtë, të shëndetshme dhe të shijshme.


Përhapni 2 lugë gjelle vaj ulliri në fund të tavës dhe spërkatni në mënyrë të barabartë me kripë. Vendosni patëllxhanët me anën e prerë poshtë në tavën e shtruar me petë. Vendoseni në furrë dhe gatuajeni për 35 minuta, ose derisa të gatuhet plotësisht dhe të jetë shumë i butë.

Hidhni hudhrën, patëllxhanin e qëruar, piperin e pjekur të qëruar në një përpunues ushqimi dhe pulsoni derisa të jenë kremoze.

Transferoni përzierjen e patëllxhanëve nga procesori i ushqimit në një tas të madh. Hidhni vajin e ullirit, uthullën balsamike, kripën, borzilokun e grirë dhe piperin.
Ingredients
Directions

Përhapni 2 lugë gjelle vaj ulliri në fund të tavës dhe spërkatni në mënyrë të barabartë me kripë. Vendosni patëllxhanët me anën e prerë poshtë në tavën e shtruar me petë. Vendoseni në furrë dhe gatuajeni për 35 minuta, ose derisa të gatuhet plotësisht dhe të jetë shumë i butë.

Hidhni hudhrën, patëllxhanin e qëruar, piperin e pjekur të qëruar në një përpunues ushqimi dhe pulsoni derisa të jenë kremoze.

Transferoni përzierjen e patëllxhanëve nga procesori i ushqimit në një tas të madh. Hidhni vajin e ullirit, uthullën balsamike, kripën, borzilokun e grirë dhe piperin.