Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Kjo hallvë me arra është një pjatë e 'varfër' dhe e thjeshtë. Këtë recetë na e gatuante gjyshja kur nuk kishte shumë përbërës në dispozicion. Një ëmbëlsire e thjeshtë dhe e mirë sidomos ne ato raste kur keni pak kohe ne dispozicion për te gatuar!

Hallve me Arra
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan hedhim vajin ose gjalpin, e lemë sa të ngrohet pastaj hedhim miellin. E kaverdisim me lugë druri derisa të zverdhet. Duhet të kemi kujdes që të mos digjet.

2
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim ujin e ftohtë ngadalë e duke e trazuar mirë miellin që të mos bëhet kokrriza.

3
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim sheqerin, e përziejmë pak derisa sheqeri te shkrije dhe hallva te lidhet dhe te behet nje mase homogjene.

Category, Cuisine, Cooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan hedhim vajin ose gjalpin, e lemë sa të ngrohet pastaj hedhim miellin. E kaverdisim me lugë druri derisa të zverdhet. Duhet të kemi kujdes që të mos digjet.

2
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim ujin e ftohtë ngadalë e duke e trazuar mirë miellin që të mos bëhet kokrriza.

3
Hallve me Arra - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim sheqerin, e përziejmë pak derisa sheqeri te shkrije dhe hallva te lidhet dhe te behet nje mase homogjene.

Hallve me Arra