Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Ndonjëherë gjërat e thjeshta godasin. Ashtu si keto gurabije shtëpie të ngrohta e sapo dala nga furra.

Gurabije
Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time12 minsTotal Time17 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 220 ° C, pluhurosni një fletë të madhe pjekje me miell. Filloni duke përzier miellin dhe pluhurin pjekës në një tas të madh. Me majat e gishtave, shtoni gjalpin dhe filloni ta punoni. Pastaj përzieni sheqerin dhe punojeni me qetesi.

2
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë, trazoni qumështin dhe vezën derisa të kombinohen. Derdhni këtë në përzierjen e brumit dhe përzieni plotësisht derisa të formohet një brumë.

3
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni manaferrat ne brume. Përdorni duart për të punuar brumin me manaferrat.
Pluhuroni një sipërfaqe të pastër pune me pak miell, kthejeni brumin nga ena dhe formoni në një formë të rrumbullakët.

4
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duke përdorur një prerës pastë rrethore, prisni brumin dhe vendoseni në fletën e pjekjes. Shtypni prerjet së bashku, hapni dhe përsëritni procesin derisa të keni përdorur të gjithë brumin.

5
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Secilën gurabije lyejeni siper me pak qumësht dhe spërkatni me sheqer. Vendoseni në furrë në raftin e mesëm dhe piqni për 12 - 14 minuta derisa të jenë ngritur dhe të kthehen në një ngjyrë të bukur kafe të artë sipër. Mund ta shoqeroni me caj, kafe ose me pak recel si vakt mengjesi.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 220 ° C, pluhurosni një fletë të madhe pjekje me miell. Filloni duke përzier miellin dhe pluhurin pjekës në një tas të madh. Me majat e gishtave, shtoni gjalpin dhe filloni ta punoni. Pastaj përzieni sheqerin dhe punojeni me qetesi.

2
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë, trazoni qumështin dhe vezën derisa të kombinohen. Derdhni këtë në përzierjen e brumit dhe përzieni plotësisht derisa të formohet një brumë.

3
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni manaferrat ne brume. Përdorni duart për të punuar brumin me manaferrat.
Pluhuroni një sipërfaqe të pastër pune me pak miell, kthejeni brumin nga ena dhe formoni në një formë të rrumbullakët.

4
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duke përdorur një prerës pastë rrethore, prisni brumin dhe vendoseni në fletën e pjekjes. Shtypni prerjet së bashku, hapni dhe përsëritni procesin derisa të keni përdorur të gjithë brumin.

5
Gurabije - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Secilën gurabije lyejeni siper me pak qumësht dhe spërkatni me sheqer. Vendoseni në furrë në raftin e mesëm dhe piqni për 12 - 14 minuta derisa të jenë ngritur dhe të kthehen në një ngjyrë të bukur kafe të artë sipër. Mund ta shoqeroni me caj, kafe ose me pak recel si vakt mengjesi.

Gurabije