Kjo recetë tradicionale Greke e oktapodit do t'ju bëjë të imagjino se jeni përsëri në ishullin tuaj të preferuar Grek! Zbuloni të gjitha sekretet për të gatuar oktapodin e përsosur sipas kuzhinierëve grekë. Uroj ta provoni!

Në një tigan të madh dhe të thellë, shtoni tentakulat e oktapodit, së bashku me uthullën e verës së kuqe, verën dhe gjethet e dafinës dhe lërini të ziejnë. Zieni me kapak të hapur, në zjarr mesatar të ulët, për 40-60 minuta.
Tregoni kujdes: Mos shtoni asnjë ujë, sepse oktapodi, do të tkurret dhe do të lëshojë ujë të mjaftueshëm. Kini kujdes që të mos shtoni kripë, pasi oktapodi është mjaft i kripur dhe mos e zieni shumë, sepse do të bëhet më i butë sec duhet. Oktapodi I gatuar në mënyrën e dunur duhet të jetë krokant.

Pasi të përfundojë, largojeni oktapodin nga tigani dhe lëngun ruajeni në një tas.

Vendoseni përsëri oktapodin në një tiganë të nxehtë dhe lëreni për disa minuta në zjarr, duke e rrotulluar herë pas here, në mënyrë që të bëhet krokant nga të gjitha anët.
Shtoni më pas në tigan qepët e prera hollë,domatet e prera, hudhrat dhe vajin e ullirit dhe përziejini me kujdesë. Lëreni në zjarr për 5-6 minuta, duke e përzier herë pas here, derisa të shikoni se qepët janë karamelizuar.

Shtoni më pas uthullën balsamike, përzieni. Kur të vëreni se uthulla ka avulluar shtoni lëngun e oktapodit që hoqët mënjan, shtoni mjaltin, përzieni. Hidhni në tigan majdanozin e prerë, piper, kontrolloni nëse nevojitet kripë dhe lëreni në zjarr edhe 4-5 minuta.

Shërbejeni me bukë të thekur, uzo ose raki. Ju bëftë mirë!
Ingredients
Directions

Në një tigan të madh dhe të thellë, shtoni tentakulat e oktapodit, së bashku me uthullën e verës së kuqe, verën dhe gjethet e dafinës dhe lërini të ziejnë. Zieni me kapak të hapur, në zjarr mesatar të ulët, për 40-60 minuta.
Tregoni kujdes: Mos shtoni asnjë ujë, sepse oktapodi, do të tkurret dhe do të lëshojë ujë të mjaftueshëm. Kini kujdes që të mos shtoni kripë, pasi oktapodi është mjaft i kripur dhe mos e zieni shumë, sepse do të bëhet më i butë sec duhet. Oktapodi I gatuar në mënyrën e dunur duhet të jetë krokant.

Pasi të përfundojë, largojeni oktapodin nga tigani dhe lëngun ruajeni në një tas.

Vendoseni përsëri oktapodin në një tiganë të nxehtë dhe lëreni për disa minuta në zjarr, duke e rrotulluar herë pas here, në mënyrë që të bëhet krokant nga të gjitha anët.
Shtoni më pas në tigan qepët e prera hollë,domatet e prera, hudhrat dhe vajin e ullirit dhe përziejini me kujdesë. Lëreni në zjarr për 5-6 minuta, duke e përzier herë pas here, derisa të shikoni se qepët janë karamelizuar.

Shtoni më pas uthullën balsamike, përzieni. Kur të vëreni se uthulla ka avulluar shtoni lëngun e oktapodit që hoqët mënjan, shtoni mjaltin, përzieni. Hidhni në tigan majdanozin e prerë, piper, kontrolloni nëse nevojitet kripë dhe lëreni në zjarr edhe 4-5 minuta.

Shërbejeni me bukë të thekur, uzo ose raki. Ju bëftë mirë!