Nuk e di nëse ju jeni si unë, por për mua është e vështirë të gjejë një granola në treg e cila më pëlqen shumë. Në përgjithësi nuk jam shumë fanse e rrushit të thatë në granola, ose boronicës, copave të cokollatës etj. Më shumë më pëlqejnë granolat me bazë farash të ndryshme dhe vetëm disa fruta të caktuara. Për këtë arsye, sot do tju sjell një recetë për të pregatitur edhe ju granolat tuaja në shtëpi. Përbërësit mund ti gjeni fare lehtë në supermarkete ose edhe në dyqanet e vogla që shesin fruta të thata. Është një recetë shumë e thjeshtë dhe lehtësisht e modifikueshme. Uroj ta provoni!

Ndizni furrën në 150ᵒC. Fillimisht preni papaya-ën e thatë në copa shumë të vogla dhe hidheni në një tas. Shtoni në tas gjithë përbërsit e tjerë dhe përziejini mirë.

Hidheni përzierjen në një tepsi, ku paraprakisht keni hapur një letër kuzhine dhe piqeni në fuurë për 15-20 minuta. Më pas lëreni të ftohet plotësisht në temperaturë dhome dhe kalojeni në një tas me mbyllje hermentike. Ruajeni granola-ën në një vend të thatë, deri në 1 muaj. Enjoy!
Ingredients
Directions

Ndizni furrën në 150ᵒC. Fillimisht preni papaya-ën e thatë në copa shumë të vogla dhe hidheni në një tas. Shtoni në tas gjithë përbërsit e tjerë dhe përziejini mirë.

Hidheni përzierjen në një tepsi, ku paraprakisht keni hapur një letër kuzhine dhe piqeni në fuurë për 15-20 minuta. Më pas lëreni të ftohet plotësisht në temperaturë dhome dhe kalojeni në një tas me mbyllje hermentike. Ruajeni granola-ën në një vend të thatë, deri në 1 muaj. Enjoy!