Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Do ta dashuroni kete gjoks pule të mbushur me spinaq dhe karçof të servuar në një salcë limoni të shijshme kremoze për shumë arsye, por ndoshta mbi të gjitha sepse një orë e gjysmë është gjithçka që ju nevojitet për ta gatuar atë.

gjoks pule të mbushur me spinaq dhe karçof
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
Perberesit
Perberesit per salcen
Pergatitja
1
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni spinaqin në një tigan të madh, dhe lereni te gatuhet me pak uje. Vnedoseni ne nje tas dhe shtypni spinaqin në sitë me pjesën e prapme të një luge për ta larguar sa më shumë ujë. Vendosni spinaqin, zemrat e angjinarit dhe mascarpone dhe trazojini për disa sekonda për të krijuar një salcë të trashë, kremoze, jeshile. Shtoni lëvoren e limonit, lëngun dhe një majë të vogël kripe dhe piper dhe trazojini.

2
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Thani gjoksin e pulës me peshqir letre. Vendosini ato në një dërrasë të pastër prerëse, vendosni një copë mbështjellëse plastike mbi to dhe rrafshojeni pak me një kunj për të krijuar një trashësi të barabartë në të gjithë gjoksin. Me kujdes, me një thikë të mprehtë, prisni si një xhep në anën e secilit gjoks pule rreth 3/4 e rrugës brenda dhe përtej, duke pasur kujdes që të mos e prisni menjëherë. Vendosni gjokset e pulës në një pjatë dhe ftoheni në frigorifer ndërsa bëni mbushjen.

3
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni vajin vegjetal në një tigan të madh mbi nxehtësinë e lartë dhe vendosni gjinjtë në tigan. Ulni nxehtësinë në mesatare - nuk doni të gatuani pjesën e jashtme të pulës shumë shpejt, ose do të digjet para se të gatuhet qendra. Gatuani për 6 minuta, ktheni gjoksin dhe gatuajeni për 6 minuta të tjera. Hiqeni pulën nga tigani, vendoseni në një pjatë servimi të ngrohur dhe mbulojeni që të qëndrojë e ngrohtë.

4
gjoks pule të mbushur me spinaq dhe karçof

Vendoseni tiganin me lëngjet e pulës përsëri në sobë dhe ngroheni shume. Shtoni lëngun e limonit dhe mascarpone, dhe përzieni mire. Ulni nxehtësinë, shtoni kremin, përzieni plotësisht dhe lëreni salcën të ziejë për disa minuta. Kullojeni në një enë të ngrohtë. Për të shërbyer, së pari, hiqni kruese dhëmbësh nga pula, prerë secilin gjoks në dysh dhe shërbejeni në pjata të ngrohta me salcën anash dhe një perime jeshile.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit
Perberesit per salcen

Directions

Pergatitja
1
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendoseni spinaqin në një tigan të madh, dhe lereni te gatuhet me pak uje. Vnedoseni ne nje tas dhe shtypni spinaqin në sitë me pjesën e prapme të një luge për ta larguar sa më shumë ujë. Vendosni spinaqin, zemrat e angjinarit dhe mascarpone dhe trazojini për disa sekonda për të krijuar një salcë të trashë, kremoze, jeshile. Shtoni lëvoren e limonit, lëngun dhe një majë të vogël kripe dhe piper dhe trazojini.

2
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Thani gjoksin e pulës me peshqir letre. Vendosini ato në një dërrasë të pastër prerëse, vendosni një copë mbështjellëse plastike mbi to dhe rrafshojeni pak me një kunj për të krijuar një trashësi të barabartë në të gjithë gjoksin. Me kujdes, me një thikë të mprehtë, prisni si një xhep në anën e secilit gjoks pule rreth 3/4 e rrugës brenda dhe përtej, duke pasur kujdes që të mos e prisni menjëherë. Vendosni gjokset e pulës në një pjatë dhe ftoheni në frigorifer ndërsa bëni mbushjen.

3
Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngrohni vajin vegjetal në një tigan të madh mbi nxehtësinë e lartë dhe vendosni gjinjtë në tigan. Ulni nxehtësinë në mesatare - nuk doni të gatuani pjesën e jashtme të pulës shumë shpejt, ose do të digjet para se të gatuhet qendra. Gatuani për 6 minuta, ktheni gjoksin dhe gatuajeni për 6 minuta të tjera. Hiqeni pulën nga tigani, vendoseni në një pjatë servimi të ngrohur dhe mbulojeni që të qëndrojë e ngrohtë.

4
gjoks pule të mbushur me spinaq dhe karçof

Vendoseni tiganin me lëngjet e pulës përsëri në sobë dhe ngroheni shume. Shtoni lëngun e limonit dhe mascarpone, dhe përzieni mire. Ulni nxehtësinë, shtoni kremin, përzieni plotësisht dhe lëreni salcën të ziejë për disa minuta. Kullojeni në një enë të ngrohtë. Për të shërbyer, së pari, hiqni kruese dhëmbësh nga pula, prerë secilin gjoks në dysh dhe shërbejeni në pjata të ngrohta me salcën anash dhe një perime jeshile.

Gjoks pule te mbushur me spinaq dhe karçof