Gjoks gjeli i pjekur është një alternativë e shkëlqyeshme për të pjekur një gjeldeti të tërë, por edhe per te konsumuar ate pjesen qe pelqehet me pak nga te gjithe.


Mblidhni përbërësit dhe ngrohni furrën në 200grade.

Vendoseni gjoksin e gjelit të detit në një tave të pjekjes.

Lyejeni gjelin e detit me gjalpin e shkrirë, më pas spërkateni me kripë dhe piper të zi.

Piqeni për 45 minuta në 1 orë, duke u pjekur dy herë me pak leng pule një herë pas rreth 15 minutash dhe përsëri rreth 15 minuta më vonë.

Mbulojeni lirshëm me fletë metalike dhe lëreni të pushojë për rreth 20 minuta.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit dhe ngrohni furrën në 200grade.

Vendoseni gjoksin e gjelit të detit në një tave të pjekjes.

Lyejeni gjelin e detit me gjalpin e shkrirë, më pas spërkateni me kripë dhe piper të zi.

Piqeni për 45 minuta në 1 orë, duke u pjekur dy herë me pak leng pule një herë pas rreth 15 minutash dhe përsëri rreth 15 minuta më vonë.

Mbulojeni lirshëm me fletë metalike dhe lëreni të pushojë për rreth 20 minuta.