Po kërkoni pjatën e përsosur me vezë për një vakt fundjavë ose një natë "mëngjes për darkë"? Frittata spinaqi me vezë, qepë, hudhër, djathë parmixhano dhe domate të thara në diell do te jete vakti juaj perfekt.


Në një tas, përzieni vezët, qumështin dhe djathin parmixhano. Përzieni kripën dhe piperin. Lerini menjane.

Ngroheni vajin e ullirit në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepët dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme, rreth 4-5 minuta. Shtoni hudhrën dhe domatet e thara në diell (nëse përdorni) dhe gatuajini edhe një minutë më shumë

Shtoni spinaqin një grusht në të njëjtën kohë. Përdorni nje luge druri për t'u përzier me qepët. Ndërsa spinaqi i freskët fillon të venitet dhe ka më shumë vend në tigan, shtoni më shumë spinaq të copëtuar të freskët në tigan.

Pasi spinaqi të jetë tharë, shpërndajeni përzierjen në mënyrë të barabartë në fund të tiganit. Hidhni përzierjen e vezës me parmixhanin mbi spinaqin dhe qepët.

Përdorni një spatul për të ngritur përzierjen e spinaqit përgjatë anëve të tiganit për të lënë përzierjen e vezëve të rrjedhë poshtë.

Spërkatni copa djathi dhie mbi pjesën e sipërme të përzierjes së frittata.

Piqeni për 3 deri në 4 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e artë.
Ingredients
Directions

Në një tas, përzieni vezët, qumështin dhe djathin parmixhano. Përzieni kripën dhe piperin. Lerini menjane.

Ngroheni vajin e ullirit në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepët dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme, rreth 4-5 minuta. Shtoni hudhrën dhe domatet e thara në diell (nëse përdorni) dhe gatuajini edhe një minutë më shumë

Shtoni spinaqin një grusht në të njëjtën kohë. Përdorni nje luge druri për t'u përzier me qepët. Ndërsa spinaqi i freskët fillon të venitet dhe ka më shumë vend në tigan, shtoni më shumë spinaq të copëtuar të freskët në tigan.

Pasi spinaqi të jetë tharë, shpërndajeni përzierjen në mënyrë të barabartë në fund të tiganit. Hidhni përzierjen e vezës me parmixhanin mbi spinaqin dhe qepët.

Përdorni një spatul për të ngritur përzierjen e spinaqit përgjatë anëve të tiganit për të lënë përzierjen e vezëve të rrjedhë poshtë.

Spërkatni copa djathi dhie mbi pjesën e sipërme të përzierjes së frittata.

Piqeni për 3 deri në 4 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e artë.