Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Po kërkoni pjatën e përsosur me vezë për një vakt fundjavë ose një natë "mëngjes për darkë"? Frittata spinaqi me vezë, qepë, hudhër, djathë parmixhano dhe domate të thara në diell do te jete vakti juaj perfekt.

Frittata Spinaqi
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas, përzieni vezët, qumështin dhe djathin parmixhano. Përzieni kripën dhe piperin. Lerini menjane.

2
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni vajin e ullirit në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepët dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme, rreth 4-5 minuta. Shtoni hudhrën dhe domatet e thara në diell (nëse përdorni) dhe gatuajini edhe një minutë më shumë

3
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni spinaqin një grusht në të njëjtën kohë. Përdorni nje luge druri për t'u përzier me qepët. Ndërsa spinaqi i freskët fillon të venitet dhe ka më shumë vend në tigan, shtoni më shumë spinaq të copëtuar të freskët në tigan.

4
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi spinaqi të jetë tharë, shpërndajeni përzierjen në mënyrë të barabartë në fund të tiganit. Hidhni përzierjen e vezës me parmixhanin mbi spinaqin dhe qepët.

5
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përdorni një spatul për të ngritur përzierjen e spinaqit përgjatë anëve të tiganit për të lënë përzierjen e vezëve të rrjedhë poshtë.

6
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkatni copa djathi dhie mbi pjesën e sipërme të përzierjes së frittata.

7
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni për 3 deri në 4 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e artë.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas, përzieni vezët, qumështin dhe djathin parmixhano. Përzieni kripën dhe piperin. Lerini menjane.

2
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni vajin e ullirit në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepët dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme, rreth 4-5 minuta. Shtoni hudhrën dhe domatet e thara në diell (nëse përdorni) dhe gatuajini edhe një minutë më shumë

3
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni spinaqin një grusht në të njëjtën kohë. Përdorni nje luge druri për t'u përzier me qepët. Ndërsa spinaqi i freskët fillon të venitet dhe ka më shumë vend në tigan, shtoni më shumë spinaq të copëtuar të freskët në tigan.

4
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi spinaqi të jetë tharë, shpërndajeni përzierjen në mënyrë të barabartë në fund të tiganit. Hidhni përzierjen e vezës me parmixhanin mbi spinaqin dhe qepët.

5
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përdorni një spatul për të ngritur përzierjen e spinaqit përgjatë anëve të tiganit për të lënë përzierjen e vezëve të rrjedhë poshtë.

6
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Spërkatni copa djathi dhie mbi pjesën e sipërme të përzierjes së frittata.

7
Frittata Spinaqi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni për 3 deri në 4 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e artë.

Frittata Spinaqi