Fokace me rozmarine të freskët është e lehtë për tu bërë dhe nuk duhet te mungoje ne tavolinen tuaj.


Filloni duke kombinuar miellin, kripën, sheqerin dhe majanë në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit.

Miksoni dhe me pas shtoni 1-3/4 gota ujë të ngrohtë dhe 1/2 filxhan vaj ulliri.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa brumi të bashkohet në një masë ngjitëse. Rriteni shpejtësinë në mesatare dhe gatuajeni për 5 deri në 6 minuta, ose derisa brumi të bëhet i butë dhe pak ngjitës. Duhet të ngjitet pak në fund të tasit. Nëse brumi duket shumë i lagësht, spërkateni me disa lugë miell dhe ndizeni përsëri mikserin për ta gatuar për pak kohë që të bashkohet.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë. Përzieni pak me duart tuaja derisa të bëhet një top i lëmuar.

Vendoseni brumin në një enë të madhe të lyer me yndyrë, duke e rrokullisur një herë në mënyrë që pjesa e sipërme dhe e poshtme e brumit të lyhen lehtë me vaj. Lëreni të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

Hidhni rreth 1/4 filxhan vaj ulliri në nje tave ((e di që duket shumë, por kjo është ajo që i jep fokacisë pjesën e poshtme karakteristike të saj të freskët), pastaj vendoseni brumin sipër.

Kthejeni atë një herë në mënyrë që të dyja anët të lyhen me vaj; kjo e bën më të lehtë shtrirjen. Duke përdorur duart, shtrijeni atë në cepat e taves. Përdorni majat e gishtave për të bërë gropëza në të gjithë brumin.

Mbuloni tiganin me mbështjellës plastik dhe lëreni brumin të ngrihet përsëri në një vend të ngrohtë derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, rreth një orë. E spërkasim brumin me pak vaj ulliri, që të grumbullohet në gropat, dhe spërkateni me 3/4 lugë çaji kripë kosher dhe rozmarinë të freskët.

Piqni për rreth 20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet për rreth 15 minuta, pastaj transferojeni në dërrasën e prerjes dhe priteni në katrorë. Spërkateni me një prekje më shumë vaj ulliri nëse dëshironi.
Ingredients
Directions

Filloni duke kombinuar miellin, kripën, sheqerin dhe majanë në tasin e një mikseri të pajisur me grepin e brumit.

Miksoni dhe me pas shtoni 1-3/4 gota ujë të ngrohtë dhe 1/2 filxhan vaj ulliri.

Përziejini me shpejtësi të ulët derisa brumi të bashkohet në një masë ngjitëse. Rriteni shpejtësinë në mesatare dhe gatuajeni për 5 deri në 6 minuta, ose derisa brumi të bëhet i butë dhe pak ngjitës. Duhet të ngjitet pak në fund të tasit. Nëse brumi duket shumë i lagësht, spërkateni me disa lugë miell dhe ndizeni përsëri mikserin për ta gatuar për pak kohë që të bashkohet.

Transferoni brumin në një sipërfaqe të lyer me miell të lehtë. Përzieni pak me duart tuaja derisa të bëhet një top i lëmuar.

Vendoseni brumin në një enë të madhe të lyer me yndyrë, duke e rrokullisur një herë në mënyrë që pjesa e sipërme dhe e poshtme e brumit të lyhen lehtë me vaj. Lëreni të dyfishohet në madhësi, 1 deri në 2 orë.

Hidhni rreth 1/4 filxhan vaj ulliri në nje tave ((e di që duket shumë, por kjo është ajo që i jep fokacisë pjesën e poshtme karakteristike të saj të freskët), pastaj vendoseni brumin sipër.

Kthejeni atë një herë në mënyrë që të dyja anët të lyhen me vaj; kjo e bën më të lehtë shtrirjen. Duke përdorur duart, shtrijeni atë në cepat e taves. Përdorni majat e gishtave për të bërë gropëza në të gjithë brumin.

Mbuloni tiganin me mbështjellës plastik dhe lëreni brumin të ngrihet përsëri në një vend të ngrohtë derisa të fryhet dhe të dyfishohet në madhësi, rreth një orë. E spërkasim brumin me pak vaj ulliri, që të grumbullohet në gropat, dhe spërkateni me 3/4 lugë çaji kripë kosher dhe rozmarinë të freskët.

Piqni për rreth 20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet për rreth 15 minuta, pastaj transferojeni në dërrasën e prerjes dhe priteni në katrorë. Spërkateni me një prekje më shumë vaj ulliri nëse dëshironi.