Fli është një recetë tradicionale te cilen e gjejm ne Kosove dhe ne Shqiperi. Receta tradicionale preferon qe flija piqet në saç por mund ta pjekim edhe në sobë, duke qene qe jo te gjithe kemi mundesi te kemi sac ne shtepi.


Në një tas vendosim miellin, ujin e vakët, kripën dhe i perziejme derisa të bëhet një brumë më i hollë se ai i petullave. Mund ti shtojmë edhe pak ujë të vakët, nese del pak i trashe.

Shkrijme gjalpin ne nje tas, dhe ne te shtojme kosin.

Në nje tepsi te nxehur dhe të lyer me gjalpë hedhim pak brume në formë shiritash. Dhe e vendosim te piqet ne 200 gradë.

Në shiritat që janë pjekur hedhim gjalpin me kos te shtresuar holle. Hedhim serisht brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

E perserisim serisht hedhim brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

E nxjerrim nga furra. Kështu vazhdojmë derisa të na mbarojë masa e brumit.

Në pjesën e sipërme hedhim vetëm gjalpë. E lemë në furrë per pesë minuta dhe e nxjerrim nga furra.
Ingredients
Directions

Në një tas vendosim miellin, ujin e vakët, kripën dhe i perziejme derisa të bëhet një brumë më i hollë se ai i petullave. Mund ti shtojmë edhe pak ujë të vakët, nese del pak i trashe.

Shkrijme gjalpin ne nje tas, dhe ne te shtojme kosin.

Në nje tepsi te nxehur dhe të lyer me gjalpë hedhim pak brume në formë shiritash. Dhe e vendosim te piqet ne 200 gradë.

Në shiritat që janë pjekur hedhim gjalpin me kos te shtresuar holle. Hedhim serisht brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

E perserisim serisht hedhim brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

E nxjerrim nga furra. Kështu vazhdojmë derisa të na mbarojë masa e brumit.

Në pjesën e sipërme hedhim vetëm gjalpë. E lemë në furrë per pesë minuta dhe e nxjerrim nga furra.