Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Fli është një recetë tradicionale te cilen e gjejm ne Kosove dhe ne Shqiperi. Receta tradicionale preferon qe flija piqet në saç por mund ta pjekim edhe në sobë, duke qene qe jo te gjithe kemi mundesi te kemi sac ne shtepi.

Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 10 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas vendosim miellin, ujin e vakët, kripën dhe i perziejme derisa të bëhet një brumë më i hollë se ai i petullave. Mund ti shtojmë edhe pak ujë të vakët, nese del pak i trashe.

2
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shkrijme gjalpin ne nje tas, dhe ne te shtojme kosin.

3
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në nje tepsi te nxehur dhe të lyer me gjalpë hedhim pak brume në formë shiritash. Dhe e vendosim te piqet ne 200 gradë.

4
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në shiritat që janë pjekur hedhim gjalpin me kos te shtresuar holle. Hedhim serisht brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

5
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E perserisim serisht hedhim brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

6
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E nxjerrim nga furra. Kështu vazhdojmë derisa të na mbarojë masa e brumit.

7
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në pjesën e sipërme hedhim vetëm gjalpë. E lemë në furrë per pesë minuta dhe e nxjerrim nga furra.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tas vendosim miellin, ujin e vakët, kripën dhe i perziejme derisa të bëhet një brumë më i hollë se ai i petullave. Mund ti shtojmë edhe pak ujë të vakët, nese del pak i trashe.

2
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shkrijme gjalpin ne nje tas, dhe ne te shtojme kosin.

3
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në nje tepsi te nxehur dhe të lyer me gjalpë hedhim pak brume në formë shiritash. Dhe e vendosim te piqet ne 200 gradë.

4
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në shiritat që janë pjekur hedhim gjalpin me kos te shtresuar holle. Hedhim serisht brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

5
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E perserisim serisht hedhim brume ne formen e shiritave dhe e vendosim serisht ne furre ne 200grade per tu pjekur.

6
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E nxjerrim nga furra. Kështu vazhdojmë derisa të na mbarojë masa e brumit.

7
Fli - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në pjesën e sipërme hedhim vetëm gjalpë. E lemë në furrë per pesë minuta dhe e nxjerrim nga furra.

Fli