Recetë e thjeshtë për gjokse pule me një salcë të shpejtë krem mustardë! Kjo recete e shijeshme me fileto pule dhe krem mustarde shkon me cdo gje!


Marinoni filetoni e pulës në të dy anët me kripë dhe piper. Hidhni miellin në një pjatë të madhe dhe pastroni filetot e pulës derisa të lyhen mirë.

Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, nxehni gjalpin dhe vajin. Kur gjalpi të jetë shkrirë dhe të duket i shkumëzuar, shtoni pulën. Skuqni pulën për 3 minuta në krah, ose derisa të artë.

Ndërsa pula mbaron gatimin, vendosni tiganin në nxehtësi mesatare dhe shtoni verën. Bëni kujdes pasi vaji në tigan do të kercase pak kur shtoni verën. Gatuajini për 5 minuta, ose derisa vera të avulloje deri ne gjysmë. Shtoni kremin dhe lëreni të ziejë për 3 minuta, ose derisa salca të veshë pjesën e pasme të një luge.

Përzieni mustardën, kaperi dhe majdanozin, duke ruajtur pak majdanoz për ta spërkatur sipër. Shtoni më shumë kripë dhe piper, nëse dëshironi. Vendosni fileto pule, hidhni perziejini ne salcë dhe spërkateni me majdanozin e mbetur.
Ingredients
Directions

Marinoni filetoni e pulës në të dy anët me kripë dhe piper. Hidhni miellin në një pjatë të madhe dhe pastroni filetot e pulës derisa të lyhen mirë.

Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, nxehni gjalpin dhe vajin. Kur gjalpi të jetë shkrirë dhe të duket i shkumëzuar, shtoni pulën. Skuqni pulën për 3 minuta në krah, ose derisa të artë.

Ndërsa pula mbaron gatimin, vendosni tiganin në nxehtësi mesatare dhe shtoni verën. Bëni kujdes pasi vaji në tigan do të kercase pak kur shtoni verën. Gatuajini për 5 minuta, ose derisa vera të avulloje deri ne gjysmë. Shtoni kremin dhe lëreni të ziejë për 3 minuta, ose derisa salca të veshë pjesën e pasme të një luge.

Përzieni mustardën, kaperi dhe majdanozin, duke ruajtur pak majdanoz për ta spërkatur sipër. Shtoni më shumë kripë dhe piper, nëse dëshironi. Vendosni fileto pule, hidhni perziejini ne salcë dhe spërkateni me majdanozin e mbetur.