Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Mësoni se si një filet mignon në shtëpi njesoj si ato te restorantit tuaj te preferuar.

Filet Mignon
Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
Perberesit
Perberesit per kerpudhat
Për patatet me hudhër dhe parmixhano
Pergatitja
1
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke rrahur filetot dhe duke i aromatizuar ato. Hidhni filetot ne një peshqir letre, thajini pastaj duke përdorur një thikë të hollë dhe të mprehtë, prisni dhjamin e fortë rreth anëve dhe skajeve të biftekëve.

2
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni biftekët në një ene dhe hidhni vaj ulliri. Sezoni ekstra me kripë dhe shtoni pak piper të zi të bluar. Mbështillni qese kuzhine dhe vendosni filetot në frigorifer për tu marinuar për 30 minuta. Filloni të ngrohni furrën në 190C

Pergatitja e pures
3
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, filloni përgatitjen e pures se patates. Qëroni patatet dhe pritini në kubikë të vegjël. Vendosni patatet në një tenxhere të madhe me kripë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për të mbuluar patatet plotësisht.

4
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuajini derisa të zbuten pirun, rreth 15 minuta. Kullojeni patatet dhe më pas shtoni gjalpin. Lëreni gjalpin të shkrihet, pastaj shtoni kremin dhe kripën për shije. Me nje pirun ose shtypese patatesh filloni te shtypni per te krijuar puren.

5
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni parmixhano, pluhur hudhre dhe majdanoz. Mbani patatet të mbuluara dhe të ngrohta derisa të jenë gati për t’i shërbyer.

Pergatitja e Kerpudhave
6
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxehni një tigan të madh në zjarr mesatar dhe shtoni gjalpin. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni kërpudhat dhe shallot dhe skuqni për 6 deri në 8 minuta, derisa kërpudhat të skuqen bukur.

7
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sezoni kërpudhat me kripë dhe trumzë, pastaj shtoni në të verën e kuqe. Lereni veren derisa te behet si nje shurup i trashë që vesh kërpudhat. Hiqni kërpudhat nga nxehtësia dhe mbajini të ngrohta derisa të jenë gati për tu shërbyer.

8
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni filetot për 2 deri në 3 minuta në anën e parë, derisa të skuqen shumë mirë, pastaj ktheni dhe skuqni anën tjetër.

9
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi biftekët të jenë skuqur mirë, shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe trumzën. Shtoni një lugë gjalpë sipër çdo bifteku. Shuajeni në salcën Worcestershire dhe shtoni një spërkatje verë të kuqe.

10
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi vera të vlojë, transferojini biftekët në furrë. Për fileto mesatare: gatuajini biftekët për 3 minuta në furrë, më pas hiqini nga furra, ktheni biftekët dhe piqeni me salcën e tiganit, dhe përsëri kthejini në furrë për 3 minuta të tjera. Lerini filetot te pushojne për 5 minuta.

Category, CuisineCooking Method, ,

Ingredients

Perberesit
Perberesit per kerpudhat
Për patatet me hudhër dhe parmixhano

Directions

Pergatitja
1
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Filloni duke rrahur filetot dhe duke i aromatizuar ato. Hidhni filetot ne një peshqir letre, thajini pastaj duke përdorur një thikë të hollë dhe të mprehtë, prisni dhjamin e fortë rreth anëve dhe skajeve të biftekëve.

2
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni biftekët në një ene dhe hidhni vaj ulliri. Sezoni ekstra me kripë dhe shtoni pak piper të zi të bluar. Mbështillni qese kuzhine dhe vendosni filetot në frigorifer për tu marinuar për 30 minuta. Filloni të ngrohni furrën në 190C

Pergatitja e pures
3
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, filloni përgatitjen e pures se patates. Qëroni patatet dhe pritini në kubikë të vegjël. Vendosni patatet në një tenxhere të madhe me kripë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për të mbuluar patatet plotësisht.

4
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuajini derisa të zbuten pirun, rreth 15 minuta. Kullojeni patatet dhe më pas shtoni gjalpin. Lëreni gjalpin të shkrihet, pastaj shtoni kremin dhe kripën për shije. Me nje pirun ose shtypese patatesh filloni te shtypni per te krijuar puren.

5
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hidhni parmixhano, pluhur hudhre dhe majdanoz. Mbani patatet të mbuluara dhe të ngrohta derisa të jenë gati për t’i shërbyer.

Pergatitja e Kerpudhave
6
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nxehni një tigan të madh në zjarr mesatar dhe shtoni gjalpin. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni kërpudhat dhe shallot dhe skuqni për 6 deri në 8 minuta, derisa kërpudhat të skuqen bukur.

7
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sezoni kërpudhat me kripë dhe trumzë, pastaj shtoni në të verën e kuqe. Lereni veren derisa te behet si nje shurup i trashë që vesh kërpudhat. Hiqni kërpudhat nga nxehtësia dhe mbajini të ngrohta derisa të jenë gati për tu shërbyer.

8
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Skuqni filetot për 2 deri në 3 minuta në anën e parë, derisa të skuqen shumë mirë, pastaj ktheni dhe skuqni anën tjetër.

9
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi biftekët të jenë skuqur mirë, shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe trumzën. Shtoni një lugë gjalpë sipër çdo bifteku. Shuajeni në salcën Worcestershire dhe shtoni një spërkatje verë të kuqe.

10
Filet Mignon (Fileto viçi) - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi vera të vlojë, transferojini biftekët në furrë. Për fileto mesatare: gatuajini biftekët për 3 minuta në furrë, më pas hiqini nga furra, ktheni biftekët dhe piqeni me salcën e tiganit, dhe përsëri kthejini në furrë për 3 minuta të tjera. Lerini filetot te pushojne për 5 minuta.

Filet Mignon (Fileto viçi)