Mësoni se si një filet mignon në shtëpi njesoj si ato te restorantit tuaj te preferuar.


Filloni duke rrahur filetot dhe duke i aromatizuar ato. Hidhni filetot ne një peshqir letre, thajini pastaj duke përdorur një thikë të hollë dhe të mprehtë, prisni dhjamin e fortë rreth anëve dhe skajeve të biftekëve.

Vendosni biftekët në një ene dhe hidhni vaj ulliri. Sezoni ekstra me kripë dhe shtoni pak piper të zi të bluar. Mbështillni qese kuzhine dhe vendosni filetot në frigorifer për tu marinuar për 30 minuta. Filloni të ngrohni furrën në 190C

Ndërkohë, filloni përgatitjen e pures se patates. Qëroni patatet dhe pritini në kubikë të vegjël. Vendosni patatet në një tenxhere të madhe me kripë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për të mbuluar patatet plotësisht.

Gatuajini derisa të zbuten pirun, rreth 15 minuta. Kullojeni patatet dhe më pas shtoni gjalpin. Lëreni gjalpin të shkrihet, pastaj shtoni kremin dhe kripën për shije. Me nje pirun ose shtypese patatesh filloni te shtypni per te krijuar puren.

Hidhni parmixhano, pluhur hudhre dhe majdanoz. Mbani patatet të mbuluara dhe të ngrohta derisa të jenë gati për t’i shërbyer.

Nxehni një tigan të madh në zjarr mesatar dhe shtoni gjalpin. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni kërpudhat dhe shallot dhe skuqni për 6 deri në 8 minuta, derisa kërpudhat të skuqen bukur.

Sezoni kërpudhat me kripë dhe trumzë, pastaj shtoni në të verën e kuqe. Lereni veren derisa te behet si nje shurup i trashë që vesh kërpudhat. Hiqni kërpudhat nga nxehtësia dhe mbajini të ngrohta derisa të jenë gati për tu shërbyer.

Skuqni filetot për 2 deri në 3 minuta në anën e parë, derisa të skuqen shumë mirë, pastaj ktheni dhe skuqni anën tjetër.

Pasi biftekët të jenë skuqur mirë, shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe trumzën. Shtoni një lugë gjalpë sipër çdo bifteku. Shuajeni në salcën Worcestershire dhe shtoni një spërkatje verë të kuqe.

Pasi vera të vlojë, transferojini biftekët në furrë. Për fileto mesatare: gatuajini biftekët për 3 minuta në furrë, më pas hiqini nga furra, ktheni biftekët dhe piqeni me salcën e tiganit, dhe përsëri kthejini në furrë për 3 minuta të tjera. Lerini filetot te pushojne për 5 minuta.
Ingredients
Directions

Filloni duke rrahur filetot dhe duke i aromatizuar ato. Hidhni filetot ne një peshqir letre, thajini pastaj duke përdorur një thikë të hollë dhe të mprehtë, prisni dhjamin e fortë rreth anëve dhe skajeve të biftekëve.

Vendosni biftekët në një ene dhe hidhni vaj ulliri. Sezoni ekstra me kripë dhe shtoni pak piper të zi të bluar. Mbështillni qese kuzhine dhe vendosni filetot në frigorifer për tu marinuar për 30 minuta. Filloni të ngrohni furrën në 190C

Ndërkohë, filloni përgatitjen e pures se patates. Qëroni patatet dhe pritini në kubikë të vegjël. Vendosni patatet në një tenxhere të madhe me kripë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për të mbuluar patatet plotësisht.

Gatuajini derisa të zbuten pirun, rreth 15 minuta. Kullojeni patatet dhe më pas shtoni gjalpin. Lëreni gjalpin të shkrihet, pastaj shtoni kremin dhe kripën për shije. Me nje pirun ose shtypese patatesh filloni te shtypni per te krijuar puren.

Hidhni parmixhano, pluhur hudhre dhe majdanoz. Mbani patatet të mbuluara dhe të ngrohta derisa të jenë gati për t’i shërbyer.

Nxehni një tigan të madh në zjarr mesatar dhe shtoni gjalpin. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni kërpudhat dhe shallot dhe skuqni për 6 deri në 8 minuta, derisa kërpudhat të skuqen bukur.

Sezoni kërpudhat me kripë dhe trumzë, pastaj shtoni në të verën e kuqe. Lereni veren derisa te behet si nje shurup i trashë që vesh kërpudhat. Hiqni kërpudhat nga nxehtësia dhe mbajini të ngrohta derisa të jenë gati për tu shërbyer.

Skuqni filetot për 2 deri në 3 minuta në anën e parë, derisa të skuqen shumë mirë, pastaj ktheni dhe skuqni anën tjetër.

Pasi biftekët të jenë skuqur mirë, shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe trumzën. Shtoni një lugë gjalpë sipër çdo bifteku. Shuajeni në salcën Worcestershire dhe shtoni një spërkatje verë të kuqe.

Pasi vera të vlojë, transferojini biftekët në furrë. Për fileto mesatare: gatuajini biftekët për 3 minuta në furrë, më pas hiqini nga furra, ktheni biftekët dhe piqeni me salcën e tiganit, dhe përsëri kthejini në furrë për 3 minuta të tjera. Lerini filetot te pushojne për 5 minuta.