Një shembull i përsosur sesi mund të bëhet një pjatë e shijshme me përbërësit më të thjeshtë, espetada portugeze më së shpeshti lidhet me versionin nga arkipelagu i Madeira, ku cilësohet si një delikatesë lokale.


Pritini mishin në kube të barabarta dhe më pas lërini mënjanë.

Ndani gjethet e dafinës.

Vendoseni mishin ne shkop shishqebapi ose ne hell.

Fërkoni hudhrën në mish per arome. Spërkateni me kripë dhe vereni mbi prush derisa të marrin ngjyrë kafe, duke e kthyer vazhdimisht.

Kur espetadat të jenë pjekur, shkundni kripën e tepërt duke goditur dy hell me njëra-tjetrën. Sherbejeni te nxehte.
Ingredients
Directions

Pritini mishin në kube të barabarta dhe më pas lërini mënjanë.

Ndani gjethet e dafinës.

Vendoseni mishin ne shkop shishqebapi ose ne hell.

Fërkoni hudhrën në mish per arome. Spërkateni me kripë dhe vereni mbi prush derisa të marrin ngjyrë kafe, duke e kthyer vazhdimisht.

Kur espetadat të jenë pjekur, shkundni kripën e tepërt duke goditur dy hell me njëra-tjetrën. Sherbejeni te nxehte.