Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Kremi, hudhra dhe patatet e me djathë kackavall do ju sjellin nje pjatë thjesht spektakolare. Eskallop me patate përsosur për çdo festë ose mbledhje familjare.

Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Renditni patatet e prera hollë në mënyrë të barabartë në tave, duke i marinuar me erëza midis shtresave me kripë, piper, arrëmyshk, hudhër dhe trumzë të freskët. Hidhni qumësht dhe në fund derdhni krem, në mënyrë të barabartë. Shtypni butësisht, duke u siguruar që patatet të jenë zhytur plotësisht. Ju mund ta rregulloni sasinë e kremit ose qumështit për t'iu përshtatur madhësisë së taves. Marinoni shtresën e sipërme me kripë, piper dhe gjethe trumeze.

2
Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me kujdes, vendoseni enën e pjekjes në një fletë biskotash për të kapur çdo krem ​​me flluska që mund të tejkalojë gjatë pjekjes. Piqni në 180 grade derisa patatet të jenë të buta, të grihen dhe të artë, rreth 50 Minuta. Hidhini djathë të grire. Kthehuni në furrë për 10 Minuta.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Renditni patatet e prera hollë në mënyrë të barabartë në tave, duke i marinuar me erëza midis shtresave me kripë, piper, arrëmyshk, hudhër dhe trumzë të freskët. Hidhni qumësht dhe në fund derdhni krem, në mënyrë të barabartë. Shtypni butësisht, duke u siguruar që patatet të jenë zhytur plotësisht. Ju mund ta rregulloni sasinë e kremit ose qumështit për t'iu përshtatur madhësisë së taves. Marinoni shtresën e sipërme me kripë, piper dhe gjethe trumeze.

2
Eskallop me Patate - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Me kujdes, vendoseni enën e pjekjes në një fletë biskotash për të kapur çdo krem ​​me flluska që mund të tejkalojë gjatë pjekjes. Piqni në 180 grade derisa patatet të jenë të buta, të grihen dhe të artë, rreth 50 Minuta. Hidhini djathë të grire. Kthehuni në furrë për 10 Minuta.

Eskallop me Patate