Të gjithëve u pëlqen një embelsire me limon do të mirëpritet në kutitë e drekës si për fëmijë ashtu edhe për të rritur.


Vendosni qumësht të kondensuar dhe gjalpë në një tenxhere të vogël në zjarr mesatar. Gatuajini, duke i përzier, për 5 minuta ose derisa të jenë të butë dhe të kombinuar. Hiqeni nga nxehtësia.

Duke përdorur një përpunues ushqimi, përpunoni biskota deri në thërrime të imëta. Kalojeni në një tas. Shtoni lëvore kokosi dhe limoni. Llokoçis për të kombinuar. Shtoni përzierje të nxehtë të gjalpit. Përziejini mirë që të kombinohen. Shtypni përzierjen mbi bazën e tiganit të përgatitur. Vendoseni në frigorifer për 1 1/2 orë ose derisa të ngurtësohet.

Bëni krem sheqeri hidhni sheqerin në një tas. Shtoni gjalpë dhe lëng limoni. Rrihni me një lugë druri derisa të jetë e qetë dhe e kombinuar. Përhapni kremin mbi fetë. Qëndroni në temperaturën e dhomës për 30 minuta ose derisa të vendoset kremi. Pritini në copa. Shërbejeni.
Ingredients
Directions

Vendosni qumësht të kondensuar dhe gjalpë në një tenxhere të vogël në zjarr mesatar. Gatuajini, duke i përzier, për 5 minuta ose derisa të jenë të butë dhe të kombinuar. Hiqeni nga nxehtësia.

Duke përdorur një përpunues ushqimi, përpunoni biskota deri në thërrime të imëta. Kalojeni në një tas. Shtoni lëvore kokosi dhe limoni. Llokoçis për të kombinuar. Shtoni përzierje të nxehtë të gjalpit. Përziejini mirë që të kombinohen. Shtypni përzierjen mbi bazën e tiganit të përgatitur. Vendoseni në frigorifer për 1 1/2 orë ose derisa të ngurtësohet.

Bëni krem sheqeri hidhni sheqerin në një tas. Shtoni gjalpë dhe lëng limoni. Rrihni me një lugë druri derisa të jetë e qetë dhe e kombinuar. Përhapni kremin mbi fetë. Qëndroni në temperaturën e dhomës për 30 minuta ose derisa të vendoset kremi. Pritini në copa. Shërbejeni.